Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andjeomali

Marketing

MUŠKO-ŽENSKI SVET ( 1 )

Da li ste ikada razmišljali o vezama između uspešnih žena i manje uspešnih muškaraca?
Da li je moguće ovde kod nas, na BALKANU ostvariti vezu sa muškarcem koji je manje uspešan od nas i koji zarađuje manje?
Pojam uspešne žene je širok. Smatram da je žena uspešna ako je isunjena na svim " poljima " u životu....ljubavi, porodica,karijera. Nisam pristalica da treba juriti samo karijeru a isto tako nisam ni pristalica da treba zapostaviti karijeru zbog ljubavi. U životu je bitno naći ravnotežu u svemu. Treba biti umeren u svemu jer ako se pretera....nekad se ne može zaustaviti a to nije dobro.
Neki muškarci smatraju da je ženi " mesto " u kući, da su oni ti koji treba da zarađuju a ona da brine o domu i deci. Ovo bi bilo ok ako ona to želi i ako nju samu to ispunjava, a ne da to radi na primoravanje.
Ni sama ne znam šta misliti o jednom paru. Od njih mi je i potekla ova tema za blog. Naime, ona je
" uspešna " žena, tako svi kažu. Lečnica je, ima uspešnu karijeru. Njen partner je kako ga svi nazivaju
" običan majstor ". Iskreno, ne volim tako govoriti o ljudima, jer svi imamo podjednaku vrednost pred Bogom. Kad god se kreće u svom društvu on nije sa njom, jer navodno ne pripada njenom društvu. Mislim da je to njegova odluka...kao da ga sram samog sebe. U vezi su tako da mislim da nema problem sa tim ko koliko zarađuje. Ali šta je onda problem? Zašto tolike godine svugde idu zasebno? Da li on ima problem a to potiskuje u sebi?
Jedna poznanica je dala otkaz na poslu jer je njen partner smatrao da on zaradjuje dovoljno za oboje a njena plata je bila veća od njegove. Ostala je bez posla, doma je.
Da li će kod nas muškarci moći da se naviknu da i žene zarađuju i da je prošlo vreme kad su one samo bile doma?

Post je objavljen 13.06.2007. u 23:35 sati.