Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Antin Trg -Centar

Image Hosted by ImageShack.us

Na Dan Sv. Ante, Ante Đapić je otkrio spomenik Anti Starčeviću. Prigodni govor i blagoslov je dao vlč. Ante Kukavica. Doista Antin Trg u samom centru Osijeka!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dva pitanja mi se nameću vezano za uređivanje centra Osijeka ( a vjerovatno je to primjenjivo i u drugim gradovima !):1. Poštenje i način na koji se dolazilo do rješenja ( procedura , stručnost ...)
i 2. Konceptualna ili figurativna umjetnost na našim ulicama.

1.Mnogi zamjeraju Đapiću da je zaobišao mišljenja stručnjaka . Mnogi zamjeraju Kramariću što je poslušao mišljenja stručnjaka i proceduru , pa smo dobili 'radijatore' kraj našeg šetača Cesarca , u Blok-centru ! Stupovi rđajućeg željeza koji strše , zatvaraju pogled i mame gromove! Upitna je i cijena za te stupove , pošto su od rđajučeg željeza, a takvo željezo je najjeftinije ! Namjerno se ostavlja da rđa jede taj materijal, jer to predstavlja krv grada koji je krvario u ratu! Rđa predstavlja krv ! Za trideset godina će ih nestati-rđa će ih pojesti.

2.Upitno je , općenito , u starijim kvartovima naših gradova , stavljati neke premoderne skulpture!
Ili možda ne ?

Možda sve to nisu razlozi ? Možda se i protiv Đapića i npr; M.P. Tompsona diže frka jer imaju ( ili su imali ), 'onu' ikonografiju , i jer su preveliki patrioti ?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 13.06.2007. u 23:00 sati.