Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blyss

Marketing

They were, they are, and they will always be my heroes!

U ovm postu ću malo pisati o Europe, svom najdražem bendu. Ovih dana sam opsjednuta njima pa mi je samo trebao povod da nešto napišem o njima - i dobila sam ga - prekjučer je bilo točno tri godine otkako su imali svoj prvi koncert nakon ponovnog okupljanja.

Europe je švedski hard rock bend i prvi put se pojavljuje 1979. godine pod imenom Force. 1982. godine nakon pobjede na švedskom rock talent showu (Joey Tempest - najbolji pjevač i John Norum - najbolji gitarist) i kadrovskih promjena u bendu mijenja ime u Europe.

1983. izlazi njihov prvi album pod nazivom Europe, a nakon toga 1984. Wings of Tomorrow. Nakon albuma The Final Countdown, koji je iznjedrio njihovu najpoznatiju pjesmu The Final Countdown, postaju svjetski poznati. Poslije toga Europe napušta John Norum jer je mislio da je stil grupe postao previše komercijalan, a zamijenjuje ga Kee Marcello.

Image Hosting by Picoodle.com
Those good old times...

1988. izlazi album Out of This World koji samo potvrđuje njihov status super zvijezda. Nakon toga izlazi album Prisoners in Paradise, no on ne slijedi uspjeh prethodnika i Europe prestaje s djelovanjem 1992. godine.

1999. zamoljeni su da se ponovno okupe samo na jednu noć kako bi odsvirali svoj najveći hit prije novog milenija što i jesu sa oba gitarsta - Keejem Marcellom i Johnom Norumom. Sljedećih godina je bilo nekih glasina o njihovom ponovnom okupljanju, a 2003 je bilo službeno - vratili su se u prvobitnoj postavi bez Keeja Marcella koji je tvrdio da je prezaposlen vlastitm projektima. Nakon toga izlaze novi albumi - Start From The Dark 2004. i Secret Society 2006. - oba sa vrlo dobrim kritikama.

Trenutni članovi benda su:
Joey Tempest - pjevač
John Norum - gitara
John Leven - bas
Mic Michaeli - klavijature
Ian Haugland - bubnjevi

Image Hosting by Picoodle.com
Start From The Dark

Image Hosting by Picoodle.com
Secret Society

Ja sam počela slušati Europe tek prošle godine i slušam ga otprilike godinu dana, što je strašno malo s obzirom da ga neki ljudi koje sam srela na forumu od njihove službene stranice slušaju još od njihovih početaka...eek Al dobro ipak mi je samo 14 godina...yes Imam dosta njihove glazbe i mogu reći da mi se više sviđaju njihovi albumi prije ponovnog okupljanja. Zadnja dva su mi prilično dobra, ali mislim da Europe vjerojatno više nikad neće biti dobar kao prije. Ali ipak moja najdraža pjesma dolazi upravo sa njihovog albuma Start From The Dark - Hero.lud Stazicja je tu pjesmu stavio na svoj blog. I on ih je počeo slušat kad je čuo neke njihove pjesme kod mene, a i Slavitzi i Velikom se sviđaju. U Hrvatskoj inače baš nema puno fanova od Europe.namcor
Ako želite više saznat o njima odite na njihovu službenu stranicu. Europe rocks!


Get this widget | Share | Track details

(ovo je njihov singl Always the Pretenders sa albuma Secret Society)

Image Hosting by Picoodle.com

Post je objavljen 13.06.2007. u 14:11 sati.