Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranormalnoiostalo

Marketing

Pilot JRZ-a prije 30 godina pratio NLO nad Jadranom!?

UMIROVLJENI pukovnik i bivši pilot Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva B. S. ispričao je srpskom listu Glas javnosti kako je prije 30 godina na nebu iznad Jadrana pratio neidentificirani leteći objekt, za kojeg sumnja da nije zemaljskog porijekla.

Umirovljeni pukovnik povjerio se Glasu Javnosti pod uvjetom da list objavi samo njegove inicijale, pri čemu je detaljno ispričao kako su tog dana, prije 30 godina, piloti koji su letjeli na školskim avionima tipa "Galeb" na nebu primijetili neobičnu pojavu sfernog oblika narančaste boje promjera od 15 do 20 metara.
Budući da "Galebovi" nisu mogli letjeti velikim brzinama, pozvali su pomoć iz Beograda, koja je doletjela s dva ruska zrakoplova tipa "Mig".
"Mislio sam da je u pitanju nešto što je lako logično objasniti. Najnevjerojatnije od svega je što sam baš tog dana, kad smo stigli u Podgoricu, čitao u Politikinom zabavniku kako je godinu dana ranije japanski avion pratio NLO istih atributa." - kazao je umirovljeni pilot Glas Javnosti, pa opisao bizarno ponašanje neidentificirane letjelice.
"Ono u što sam siguran jest da sam pratio letjelicu koja je išla 50 kilometara na sat, da bi potom dostigla brzinu od dva Macha, što ne može izvesti nijedan avion." - ustvrdio je bivši vojni pilot.
Tog je dana radar uočio nepoznatu letjelicu negdje nad Prevlakom kako se kreće prema Lovćenu. B.S. je uzletio u svom "Migu" leteći brzinom od 1,5 Macha, ali udaljenost između borbenog aviona JRZ-a i NLO-a, koja je iznosila oko 10,000 metara, nije se smanjivala.
"Kad bi me iz kontrolnog tornja pitali vidim li je, a ja potvrdno odgovorio, ona bi se izgubila. U protivnom, kada bih, usprkos tome što je ispred mene, poricao, ostajala bi u mom vidokrugu." - ustvrdio je B.S., koji se i dan danas pita o porijeklu letjelice koju je vidio iznad Jadrana prije 30 godina.


Post je objavljen 13.06.2007. u 09:08 sati.