Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Majka narkomana: 'Dileri mi prijete, a imaju ljude u policiji'

Ivan Kasum, splitski načelnik odjela za narkotike (photo by Jutarnji list)
Nakon saborske zastupnice Ruže Tomašić, dobili smo još jednu ženu odlučnu da zaustavi narko mafiju u svojem susjedstvu. Radi se o Mili Zdilar, majci 23 godišnjeg narkomana iz Imotskog, koja je nakon 7 godina neuspješne borbe s narko dilerima i korumpiranom policijom s pričom odlučila izaći u medije unatoč prijetnjama likvidacijom. Cijeli tekst možete pročitati na stranicama Jutarnjeg lista, a ovdje prenosimo samo jedan manji, ali vrlo slikovit dio kako se to ova Hrvatska vlast „bori“ protiv narko mafije.

- Sve sam pokušala. Moj je sin sedam puta odlazio u komunu i vraćao se. Shvatila sam da je, nažalost, ovo dobro uhodan lanac koji je teško razbiti jer narkodileri imaju zaštitu institucija koje bi ih trebale kažnjavati, a ne štititi. Ležala sam ispred automobila u kojem je moj sin bio s dilerom. Pozvala sam policiju, a kad su došli i vidjeli o čemu se radi, prije nego što sam došla kući moj sin i diler nisu bili u zatvoru nego na slobodi. Kad sam prije pola godine bila u Splitu kod načelnika Odjela za narkotike Ivana Kasuma, primio me kao sestru, saslušao, da bi me na kraju izdao. Obećao je da će sve riješiti u roku od deset dana, a ja još nisam praktično ni došla kući već mi je stigla SMS poruka od narkodilera iz Imotskog, koji je znao gdje sam bila, ‘da ću goriti u plamenu’.

To vam je očiti dokaz da dileri imaju svoje ljude i u policiji. Nema u Imotskom puno dilera, samo su tri i svi mi, kao i policija, znamo koji su, ali ništa se, nažalost, ne poduzima. Policija zna gdje se droga kupuje - kaže Mila, udovica branitelja i samohrana majka.


U situaciji kada imate ministricu pravosuđa koja ne zna razliku između jointa i teških droga, kada imate ministra policije koji ne zna složiti ni jednu prosto-proširenu rečenicu, a da u njoj ne izgovori bar jednu glupost, kada vozač ministra reketari, kada se država pljačka u iznosima stotina mlijuna kuna fingiranim natječajima za izgradnju cesta i autocesta, kada narko diler plaća piće policajcima koji ga privode da bi im onda pobjegao, ovakva priča gore samo je logičan slijed događaja u ovoj maloj zemlji, sve više nalik na Kolumbiju.

Post je objavljen 12.06.2007. u 09:26 sati.