Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vikend

Marketing

PLJUVAČKA ZA BORISA DAVIDOVIĆA

1987. Prvi put spomenut kao tema neke rasprave, između svojih roditelja, na temu “isplati li se sada imati dijete”. Rasprava, u koju je i rodbina uložila svoj nepotreban angažman, potrajala puna 4 mjeseca. Završila je onog trenutka kad su roditelji dobili informaciju da je za abortus ionako prekasno.
27. srpnja 1988. Rađa se Boris Davidović. Otac predložio ime "Marko" po najboljem strijelcu europskog prvenstva te godine, van Bastenu. Majka odbila. Na kraju prevladalo ime "Boris", po majčinom bratu, čovjeku dobra srce i tankih brčića.
1994. Lijepo doba mladosti, koje nije poremetio ni rat, naglo je prekinuto upisom u osnovnu školu gdje je Boris dužan provoditi vrijeme s napornim vršnjacima i služiti nekakvom čudnom modelu discipline nametnutom sa strane zagonetne učiteljice Mirne.
2000. Prvi put izjavljuje ljubav osobi s kojom nema obiteljske veze, neverbalnim putem. Šlatanje Mirte izazvalo burnu reakciju u obliku njene pljuvačke koja je lansirana prema Borisu, što nije bio način izmjene sline s Mirtom kojem se Boris nadao.
2001. Borisu se rađa sestra Petra čime se pažnja roditelja preusmjerava na novopridošlu članicu obitelji. Borisu godi doza slobode koju je dobio, međutim više je pogođen sve češćim spoznajama da ga nitko ne voli. Boris ne može, a da ne opazi da je njegova sestra ružno dijete.
2002. Boris upisuje opću gimnaziju, potaknut roditeljskim nadama u to da će postati akademski građanin. U gimnaziji Boris ponovo dužan provoditi vrijeme s napornim vršnjacima i služiti raznolikim modelima discipiline koje nameću profesori upitne kompetentnosti i uračunljivosti.
2004. Boris počinje hodati s Helenom, godinu dana mlađom učenicom jezične gimnazije koju upoznaje u jednom parku, uz vino. Iste godine Boris i Helena zajedno gube nevinost jednim zbunjujućim, usplahirenim i ne odveć ugodnim seksualnim činom.
2005. Seks postaje bolji. Boris izjavljuje ljubav i verbalno. Konflikti s roditeljima pošto njima smeta Borisovo sve češće izbivanje iz kuće tokom noći. Boris počinje sanjariti o iseljenju iz roditeljskog stana i zajedničkom životu s Helenom. Helena krajem godine odlučuje prekinuti vezu, ne potkrjepivši svoju odluku racionalnim argumentima. Boris se osjeća pljunuto.
2006. Ne znajući što želi u životu i zaokupljen kozmičkim pitanjima, Boris upisuje lingvistiku i polonistiku na filozofskom fakultetu. Većinu vremena provodi družeći se s ljudima s faksa s kojima dijeli isti tip nezainteresiranosti za većinu stvari oko sebe.
2007. Konflikti s roditeljima zbog nijednog položenog ispita. Nemajući pametnijeg posla, Boris počinje pisati o sebi. Nakon nekoliko stranica doživljava kreativnu blokadu.

Post je objavljen 10.06.2007. u 18:48 sati.