Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cuclica

Marketing

Andjeo spasio djevojcicu

Sveuciliste u Birminghamu dojavila je lijecnica slucaj iz londonske bolnice Guy's. Trogodisnja djevojcica nesretnim slucajem stradala je pod tockovima kamiona i bila je u nesvjesnom stanju dovedena u bolnicu. Kad su lijecnici skinuli krvavu odjecu, bili su zapanjeni, jer na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda. Djevojcica je dosla k svijesti i prvo je upitala:
- Gdje je covjek u bijelom?!...
- Tu sam! - javio se lijecnik.
- Ne vi, nego covjek u sjajnom bijelom odijelu koji me podigao nakon sto me pregazio kamion!...
Slucaj je podsjetio na neke neobicne dogadjaje, koji su se minulih godina dogodili na podrucju Velike Britanije. Jedna zena, profesorica matematike po zanimanju, iz Gloucesterchirea tvrdila je da ju je od smrti u prometnoj nesreci spasio andjeo, koji ju je podigao s mjesta kamo je odbio jedan od sudarenih automobila. Nekako u isto vrijeme, jedan financijski sluzbenik iz Worcestershirea tvrdio da ga je od sigurnog utapljanja spasio andjeo u liku pokojne bake, koji ga je iznio na povrsinu vode i pomogao mu da se dokopa obale.
Sveuciliste u Birmighamu proucavalo je proteklih godina vjerske fenomene i otkrilo da je "najmanje 800 Britanaca imalo susrete s andjelima", to jest sa dobrim duhovima koji su im pomagali na razne nacine. Medju onima koji tvrde da su vidjeli andjele i da su im oni pomogli u konkretnim situacijama, nisu samo krscani, nego i muslimani, zidovi, gnostici, pa cak i ateisti.
Andjeli se rijetko pojavljuju, a kada to cine to su izuzetne prilike i izuzetni povodi. To se najcesce dogadja kada prenose neke vazne poruke ili upozorenja; ponekad da bi pruzili utjehu, zastitu ili spas - otkrivaju sveucilisna istrazivanja, o cijim rezultatima TV BBC priprema specijalni dokumentarni program.
Kad je Birmighamsko sveuciliste javno obznanilo da istrazuje ovaj nesvakidasnji femonen, odziv gradjana premasio je sva ocekivanja. Od onih koji tvrde da su imali susreli s andjelima (melekima), trecina ih opisuje kao duhovna bica u bijelim haljinama i s krilima na ledjima, no 21 posto vidio je andjele u ljudskom oblicju i s nadnaravnim mocima.
Prema iskustvima Engleza, andjeli (meleki) se ipak najcesce pojavljuju u duhovnom obliku i tada se osjeca neuobicajna prisutnost ili snaga, a u vise slucajeva ljudi tvrde da se andjeoska prisutnost manifestirala neobicnom nebeskom svjetloscu.

Post je objavljen 08.06.2007. u 17:15 sati.