Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

kraljicin rockas...

Kraljica Elizabeta II napunila je 80 godina.Proslava je pocela u srijedu kada je priredila rucak za 99 svojih vrsnjaka koji su takodjer rodjeni 21.aprila (to je jedan od onih arbitriranih datuma – koji se pomicu valjda prema potrebi i zelji a slave jednako tako..).Iako je zagazila u deveto desetljece nema namjeru se povuci jer dugovjecnost je u genima s obziorm da je i njena majka prevalila stotu..Oko 20 000 cestitki i 17 000 e-mailova stiglo je na njenu adresu i nakon 53 godine na tronu jos uvijek “silazi” medju narod koji postujuci ceremonijal ima priliku biti u njenoj blizini.
Image Hosted by ImageShack.us
Iako kraljica napominje da voli prirodnot,spontanost..praqvila koja morate postivati u susretu s njom bas su nekako “kraljevska”…dakle nema nikakvog iniciranja konverzacije,slucajnih dodira i tome slicno..
Kraljicin rodjendan naravno da je i neradni dan,praznik koji se slavi ovdje u Australiji..Jednom kad naidje na svoj otok vjerovatno cu i ja cekati na crvenom tepihu ozarena lica da vidim gospodju koja se smjesi sa novcanica,postanskih marki..no vjerovatno i bez euforije koja obuzima njezine podanike..
Britanska kraljica nema politicku moc ali jednom tjedno sastaje se sa premijerom.Elizabeta II postuje taj ritual od 1953.godine kada je u njenom druztvu bioa Winston Cherchil.
Image Hosted by ImageShack.us
Jedno od aktualnih i vjecnih pitanja je to koliko je ona bogata?Citam u novinama tekst BBC –a koji je razgovarao sa biografom kraljevske obitelji Tima Hilda:
….da kojim slucajem bude svrgnuta sa prijestolja kao prvo sa sobom odnosi vlasnistvo 2 pozamasna dvorca..tj njena imanja sa rezidencijama u Balmoralu i Sandrigamu,zatim ima portafolio izabranih akcija o kojima nitko osim njenih brokera i clanova najuze obitelji ne zna nista..Da li je vlasnik pola hong-koske burze ili dijelova ruske naftne kompanije – moguce je..
Gdje je samo jos vrijendost kraljicine zbirke nakita,ergele trkacih i rasplodnih konja..slika o bogatstvu je komplicirana sto odgovara komplicirnosti jedne kraljevske obitelji.
Vjeruje se da ona i ne koristi novac bas kao sto i nema kreditne kartice,cekovne knjizice ni minusa na tekucem kao mi ..:)))Zato postoje pratilje ciji je zadatak da preuzmu placanje cak kad bi kraljica i pozeljela platiti bilo sto.
Image Hosted by ImageShack.us
Kako bilo,neradni dan je uvijek dobrodosao…a gospodji sa sesiricem bas kao i svakoj drugoj bakici – sretan rockas….


Post je objavljen 07.06.2007. u 08:43 sati.