Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

Sarajevo report, part I. - Leningrad Cowboys

Kad je 1989. godine finski genijalac Aki Kaurismaki snimio film "Leningrad Cowboys idu Amerika" nije ni slutio da će priča o skupini nadobudnih sovjetskih svirača u pohodu na američko tržište ući u legendu. Kaurismaki je snimio još dva nastavka, a Leningrad Cowboys prerasli su fimsku ulogu.
Image Hosted by ImageShack.us
Koncert u Sarajevu je, u biti, bio neplaniran. Kako u Tuzli prebiva finski kontingent UN-ovih snaga, Leningrad Cowboysi su održali koncert za svoje sunarodnjake. Onda je, kako to kod genijalnih bendova biva, netko iz benda rekao:"Pa što ne bi održali koncert u Sarajevu?!" I tako, dogovoren je koncert na rukometnom igralištu kod kluba FIS, danas poznatog kao Bock Club.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Neću analizirati kvalitetu zvuka i izvedbe kao neki kritičari i seratori, jer to fakat za ovaj bend nije bitno (a oboje je bilo fenomenalno!). Kad su ljudi izašli na pozornicu - opći urnebes. Sedamstotinjak okupljenih obožavatelja uživalo je u zvučno-vizualnim izvedbama svevremenskih svjetskih hitova ("Those were the days", "Delilah", "Sweet home Alabama", "You're my heart, you're my soul"...) i ruskih standarda ("Katjusha", "Kalinka"...).
Činilo se da je koncert bio prekratak, ali tako je sa svakim fenomenalnim koncertom - dobijete dojam da je sve prebrzo prošlo i uvijek hoćete još.

U idućem postu: Raja iz Sarajeva

Keep on bloggin'!!!

Post je objavljen 03.06.2007. u 21:21 sati.