Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

Dinamu dvostruka kruna, a kaj drugo!!!???

Dinamu osmi Kup

Image Hosted by ImageShack.us
Gordon Schildenfeld je bio vrlo aktivan u uzvratnoj
utakmici finala Kupa

U ratničkoj utakmici središnja figura bio je Gordon Schildenfeld. Prvo je skrivio jednaesterac iz kojega je Slaven došao do vodstva, ali minutu prije kraja je zabio gol koji je modrima donio trofej.

Jednu sjajnu sezonu nogometaši Dinama okrunili su dvostrukom krunom. Nakon uvjerljivog slavlja u prvenstvenoj utrci, Zagrepčani su osmi put u klupskoj povijesti postali i pobjednici Kupa. U uzvratnoj utakmici u Koprivnici odigrali su 1:1 protiv Slavena i tako uspjeli sačuvati prednosti iz prve utakmice (1:0).

Koprivnički sraz počeo je vatreno – na terenu, ali i na tribinama. Već prije susreta na tribini s Dinamovim navijačima intervenirali su specijalci, no većih nereda nije bilo. A na travnjaku su se redale poluprilike. U petoj minuti je Modrić ispremiješao obranu Koprivničana, odigrao za Eduarda, čiji je udarac blokiran.

Odmah u sljedećoj akciji Bodrušić je pucao prema vratima gostiju, ali je Lončarić bio spreman. Na suprotnoj je strani Sammirova bomba preletjela preko grede. Nakon obostrano dobrog početka, igra se primirila. Zato je opet bio zanimljivo na tribinama, gdje smo bili svjedoci nove policijske akcije.

U 33. minuti najbolja prilika Belupa. Vručina je pobjegao obrani Dinama, okrenuo Schildenfelda i pogodio – stativu. Pred kraj prvoga dijela zaoštrilo se i na terenu, a nakon prekršaja Sammira nad Poldrugačem, došlo je do okršaja Radeljića i Tomića, pa je sudac Bebek obojici pokazao žute kartone, kao i preoštrom Brazilcu.

Image Hosted by ImageShack.us
Na koprivničkom su stadionu u par navrata
intervenirali i specijalci

Drugi su dio puno bolje otvorili gosti, redale su se poluprigode, a najaktivniji je bio Luka Modrić. A onda u 68. minuti šok za Dinamo. Schildenfeld je igrao rukom i sudac je pokazao na bijelu točku. Miljenko Mumlek je bio precizan i domaćini su izjednačili zagrebački rezultat.

Ivanković je tada sve bacio na napad, ušli su Mikić, Tadić i Jertec, no veće opasnosti za Nikoloskog nije bilo. Sve do 89. minuti kada je slobodan udarac iskosa izveo Jertec, a najviši pred domaćim vratima bio Schildenfeld. Šibenčanin je loptu glavom smjestio pod gredu zabivši trofeja vrijedan pogodak.

Do kraja smo gledali ružne scene, okršaj Vukojevića i Mumleka, naguravanja na sredini terena, ulazak na travnjak oba trenera i igrača s klupe. Sve ono što nogomet ne čini lijepim. Srećom, uskoro je Bebek odsvirao kraj, pa su igrači Dinamo mogli početi svoje slavlje.

U sezoni punoj rekorda Branko Ivanković je ostvario još jedan. Izjednačio se sa Zlatkom Kranjčarom i Ottom Barićem, koji su na modroj klupi uzeli dvostruku krunu. A koprivnički remi je bila Ivankovićeva 26 utakmica na klupi zagrebačke momčadi uz sjajan učinak - 24 pobjede i dva neodlučena ishoda.


BOŽIĆ STIGAO RANIJE

Mamići široke ruke

Image Hosted by ImageShack.us
Dvostruka kruna će dobro popuniti džepove igrača Dinama. Braća Mamić su obećala isplatu po 15.000 eura svakome. 'To su zaslužili sjajnom sezonom', rekao je dopredsjednik zaradivši ovacije svlačionice.

Puno su razloga za slavlje imali nogometaši Dinama nakon koprivničkog sraza. Osim što su veliku sezonu okončali novim trofejem, u svlačionici ih je dodatno razveselio izvršni dopredsjednik. Maminjo je u svom stilu odlučio nagraditi svoje igrače.

"Dečki, zahvaljujući sportskom direktoru i mome bratu Zoranu, dobit ćete premiju od 15.000. I to odmah!", rekao je stariji brat Mamić izazvavši deliriji u svlačionici. Igrači su potom skakali, polijevali se pjenušcem i skandirali Zdravko, Zdravko, piše Večernji list.

Igračko veselje bilo je logično jer tih 15 tisuća eura (deset za naslov i pet za osvajanje Kupa) neće morati potvrditi vrhunskim rezultatom u Europi. Zdravko je objasnio svoj potez: "To su sjajnom sezonom zaslužili".

Svi su se Ivankovićevi igrači složili da je dvoboj protiv Slavena bio izuzetno težak. Ali najsretniji je bio Gordon Schildenfeld, koji se od tragičara u 89. minuti prometnuo u junaka Dinamova slavlja.

"To je gol za moju djevojku, ona će znati zašto. Uh, dobro je ispalo, bio sam dugo tragičar, no ipak sam se, nadam se, iskupio za one pogreške", rekao je sretni strijelac, dok je Vedran Ćorluka govorio o karakteru i Božjoj pomoći.

"Pokazali smo karakter. Slaven je do gola došao iz situacije koja nije bila za jedanaesterac. Ali dokazali smo da možemo doći do gola kad nam je to potrebno. Mi smo tražili taj gol i na kraju ga nam je Bog poslao", rekao je reprezentativni branič za Sportske novosti.

Pobjednički trener sipao je komplimente na račun Scorijine momčadi. Branko Ivanković je naglasio da je Slaven Belupo, uz Dinamo, bio najpostojanija momčad u Hrvatskoj ove sezone. Organiziranija i od Hajduka.

"Nitko s njima nije imao lagan posao, a nama su bili najteži suparnik. Da, bili su teži i od Hajduka jer Slaven ima bolje organiziranu momčad", rekao je Profesor nakon koprivničkog finala.



Post je objavljen 27.05.2007. u 14:51 sati.