Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glassanchi

Marketing

Promidžbeni slikopiščić

Listam jedan ne baš jeftin mjesečnik, i kad tamo reklame, reklame i reklame. Napadaju me koje-kakvi parfemi, traperice,tenisice...listam ja uporno i dođem do 18-e stanice gdje je napokon nekakav putopis. Bjesna sam i osječam se ko budala koja je potrošila kune na navodno kvalitetan mjesečnik. Da sam željela reklame i oglase kupila bih besplatni oglasnik.

Palim TV. Treba biti neki već sto puta repriziran film, ali dobar je pa ću ga pogledati. Nakon punih 10 minuta filma eto meni prvi blok reklama. Prašak "taj i taj" (neću ga reklamirati) pere sve mrlje. Dobro, mislim ja, pa i nije loš s obzirom da se nalazi u mojoj kupaonici. Sljedi reklama za sladoled i sjetim se svoje mladosti kad su štapići bili od plastike. Bilo je to vrijeme kad nismo trebali fini okus sladoleda zagorčati okusom drveta. Fujj, nema mi ništa gore od okusa drveta u ustima, pa nisam djetlić!
Zašto taj štapić mora biti drven, zašto mi i naša djeca moramo lizati sladoled oko hrapavog drva? eek
Reklame idu dalje i sljedi "Corega" tablete za lako održavanje i čiščenje proteza. Odmah nakon te reklame ponovo "Corega" ali ovaj puta za strojno pranje suđa s mirisom limuna. Ludilo! lud
Pa onda je jednostavnije staviti protezu u stroj, ubaciti jednu "Corega" tabletu i suđe i zubi će biti savršeno čisti i blistavi, čak će i zadah biti na friški limun.
Eto nastavak filma. Punih 20 minuta nije bilo reklama. Tu puknem. bang

Uzimam olovku i papir i računam: ako je u ljepoj našoj (samo) milijun naivnih pretplatnika koji svaki mjesec plate svoju (navodnu) obavezu od 74 kune, to je zarada od 74 MILIONA KUNA. Množim ja to sa 12 mjeseci i dođem do cifre od koje boli glava. headbang Dalje: svaka reklama emitirana prije dnevnika košta od 5 do 15 tisuća kuna (po minuti). Zar je onda čudno kad gospođa "piramida" ima plaću od 60 tisuća kuna po tjednoj emisiji. Uh, žena se umori za tu plaću, dođe mi da je žalim. Hrt može jako dobro zarađivati i bez otimanja kuna svojim građanima. Neka se financiraju iz tih reklama s kojima nam užasno idu na živce.

Zanima me kad će se sjetiti oni iz "elektre" da nam naplate dodatno potrošenu struju u našim aparatima ili da nam se naplačuje upotreba aparata. Mogao bi mi "Zanussi" naplatiti to što držim jaja, pivu, luk i paradajz u frižideru, ili "Candy" što u veš mašini držim prljav veš...
S kojim pravom "hrt" naplačuje ono što je u eteru? lud
Ako se ovako nastavi, možda će se sjetiti oni iz "vodovoda" naplatiti oborine po glavi stanovnika ili će oni iz "hrvatskih cesta" početi naplačivati upotrebu nogostupa po broju cipele ili po veličini koraka, a mogao bi i "zrinjevac ili žitnjak" početi naplačivati količinu otpalog lišća u jesen.

Što je sljedeće? Koliko će nas nove saborske odluke lupiti po đepu, koliko će biti besmislene? wave

Post je objavljen 28.05.2007. u 17:30 sati.