Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/activelife

Marketing

EKO AKCIJA – ROVINJ 2007. –

Kao svake godine, pa tako i ove, održana je središnja eko akcija Hrvatskog ronilačkog saveza. Ove godine akcija čišćenja podmorja održana je od 11.-13.05. u Rovinju. Sudionici su stigli iz ronilačkih klubova, društava i centara diljem Lijepe naše, a bilo je i gostiju iz Slovenije i Italije. Smještaj je bio organiziran u apartmanskom naselju Villas Rubin gdje se okupilo 300tinjak ronilaca.

Image Hosted by ImageShack.us

Samo čišćenje odvilo se na Rovinjskoj rivi, a mogu osobno potvrditi da je smeća bilo ko' u priči! Izvadili smo brdo boca, 15ak guma, nekolicinu stolica, željeza, plastike i sl. otpada koji se godinama nakupljao podno Rovinjske šetnice. Nevjerojatno je koliko smo toga izvadili i koliko je smeća još ostalo! Čudo je šta se sve može naći na morskome dnu – od cipela, tanjura i boca do uložaka, pelena i sl.
Naravno, kao na svakoj akciji, svi sudionici dobili su majice kao uspomenu na ovo korisno druženje. Stvarno je bilo zabavno! Napraviti dobro djelo u još boljem društvu, pa ča ćeš bolje! Za večerom nam je svirala limena glazba grada Rovinja, a podijeljene su i plakete zahvalnosti.

Image Hosted by ImageShack.us

Osobno se nadam da će ljudi početi shvaćati da more nije rupa bez dna koju možemo puniti do besvijesti. More je naše blago i bogatstvo. More je naša budućnost, naš život, naš opstanak i moramo se prema njemu ponašati s respektom. Kad zaronim u plave dubine, osjećam se kao da lebdim, kao da sam u svijetu bez problema, gdje je sve lijepo, bezbrižno, gdje mogu biti smirena, uživati u tišini mora... Ja volim more – volite ga i vi!!




Pozdrav,
Shrimpy






Post je objavljen 20.05.2007. u 20:25 sati.