Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Drž'te lopova!

Povodom tužbe koju su pokrenuli akteri afere Brodosplit protiv saborskog zastupnika Marina Jurjevića, Marin je na svojem blogu odlično prezentirao trenutačnu situaciju i cijeli apsurd koji čini se kulminira protutužbom provoosumnjičenih. Tekst prenosimo u cijelosti.

Nekidan sam u poštanskom sandučiću našao "pismo" Općinskog državnog odvjetništva u Splitu kojim se pozivam da 14. svibnja 2007. godine u 13 sati "pristupim u ovo Općinsko državno odvjetništvo....radi davanja potrebnih obavijesti". Jučer sam se odazvao na to uljudno pismo smatrajući da se ne trebam pozivati na imunitet saborskog zastupnika kojeg mi garantira Ustav RH i Poslovnik Sabora RH. Naime, bio sam i jesam mišljenja kako u ovoj prilici trebam postupiti na isti način kako bi tome pristupio bilo koji građanin "Lijepe naše" bez obzira čime se bavi i koju funkciju obnaša.
Posebno sam bio motiviran time što sam "na davanje potrebnih obavijesti" bio pozvan u Općinsko državno odvjetništvo "vezano za kaznenu prijavu koju je protiv (mene) podnijelo odvjetničko društvo Andreis i Čogurić iz Zagreba, te odvjetnica Ankica Luetić iz Splita, a kao punomoćnik Gorana Vukasovića i Ante Luetića, te Drage Mačeka, a zbog kaznenog djela širenja lažnih i uznemiravajućih glasina".
Tako piše u dopisu državnog odvjetništva.
Razgovor u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je bio korektan i tu zaista nemam nikakvih primjedbi. Ljudi rade svoj posao na osnovu zaprimljene kaznene prijave.
A tko to mene prijavljuje ?
Sjećate li se pravdoljubive "ekipe iz splitskog Škvera" i one aferice oko "isparavanja" nešto miljuna dolara čiji vlasnici su građani Hrvatske - a koje je izgleda "papila maca" ? Sjećate li se dopisa austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova koje izražava sumnju u pranje novca. Sjećate li se Interpola koji je uznemirio hrvatsku javnost šireći takve priče. A i FBI nije nevin u ovoj priči. I oni su nešto "lajali" oko toga. Pamti li još itko ugovore koji su potpisani s jednim brodovlasnikom koji je po svakom brodu koji je naručio dobio nešto miljuna dolara u svopj džep "da opremi brod stolovima za ping-pong, stoljnacima, beštekom, servisima za jelo" itd. Ima li još onih kojima je u pameti jedan račun u Austriji na koji je sjela lova sa Cipra u stilu "Lesi se vraća kući" (samo tko je gospodar?)! Zna li itko tko je Branko Vukelić i u kojoj je vladi on ministar? Je li to onaj isti barba Branko koji je na čelu Nadzornog odbora splitskog škvera ? Da li je to onaj čovjek koji pati od "parcijalne amnezije" pa se ničega više ne sjeća. Možda je to onaj isti ministar koji je u Saboru izjavio kako "su ga prevarili". A dobro je Hebrang reka kako predsjednici Nadzornih odbora nemaju vremena čitati materijale i Ugovore. Imaju oni i važnijih stvari u životu. Pa ko bi to sve izdrža ?! Nisu oni Supermani nego naši ministri. Ministrirati znači "služiti". I, eto, oni nam služe - a nezahvalna raja još grinta i nešto izvoljeva. A sjeća li se tko doktora Ive, našeg premijera, kako me je ono "opra" na "aktualnom satu" kad sam ga pita "di su šoldi iz splitskog Škvera" ?! A je se bija najidija ! Sve mi je po spisku skresa...i strice i babe i dide...ali nikako da se siti "di su šoldi"!
A splitska policija ! E to je tek pravo ćudo ! Policijska uprava Žuupanije splitsko dalmatinske dobila zadatak "da ispita stvar". I brže bolje, dok je istraga još trajala izišli su u javnost sa stavom "kako tamo sve štima", kako nema ni traga od eventualnih kriminalnih radnji. Naime, oni su ka neki naš domaći Nostradamus. Sve znaju unaprid ! Istraga tek počela a oni brže bolje u javnost s izjavom da je sve OK. I nemojte mislit da je to nešto loše! Ma ne, momci su samo izašli u javnost s unaprijed naučenom lekcijom - jer od viška znanja glava ne boli! Samo tupani drugačije misle! I na kraju je Državno odvjetništvo odlučilo sve to procesuirati i ne čekajući više bajne "splitske istražitelje" da išta zaključe (jer iako su prije pola godine objavili "Urbi et Orbi" da je u splitskom škveru sve u najboljem redu - njihova "istraga" još traje i svaki bi im postariji puž zamjerio na brzini).
I kad se malo bolje čovjek zamisli - a što sam ja drugo radio nego uznemiravao javnost!
Prvo sam uznemirio i snerva našeg premijera Sanadera koji je onako infotan i jidan "izgubija busulu" pa je onda ispa divljak isprid ciloga svita i to usrid hrvatskog Parlamenta. Pa je ministar Vukelić (dobri naš Branko!) par puta tako pocrvenija i parilo se da će eksplodirat, šta u Saboru šta na TV u ono "Otvoreno" kad sam i tamo uznemirava javnost - da ga je skoro kolpalo ! Onda sam uznemirija penzionere koji uredno primaju svoju mižerju i trpe muke Tantalove ne bi li nekako živi dogurali do kraja miseca . Pa san uznemirija sve one šta po kontejnerima skupljaju plastične boce a doma u veltrinu uredno čuvaju "Sanaderovu garantnu karticu" koju je ono prije izbora dilija - kako će nam Hrvatska procvitat kad se on doćepa vlasti. Pa san uznemirija radnike u škveru koji su patili i koji nisu mogli noću spavat misleći na svoje bidne šefove koji se za njih muće i potpisuju ugovore s ovim i onim - a tamo ih neki zločesti Jurtjević gnjavi i nervira. I to javno ! Pa san uznemirija i njihove advokate - i oni bi bili pukli da me nisu tužili i digli, ka šta je i red za ovolika zlodjela koja sam napravija, "kaznenu prijavu radi uznemiravanja javnosti"!
Jedino se ćudim šta nisu digli kaznenu prijavu i protiv državnog odvjetništva jer oni sumnjiće njihove štičenike za neke ako se ne varam kažnjive rabote - pa taj spis ima par iljada stranica.
Šta su se uvatili mene - jer evo cili san se smrza o straja - a to i nije loše na ovu vrućinu !
Zato - fala in od sveg srca jer ništa vridnije od poštena svita !
Još samo da je uvatit lopove pa ma di oni bili i pa ma iza koga se oni još uvik krili !


Post je objavljen 20.05.2007. u 14:33 sati.