Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Pogled preko plota



Prošloga tjedna, kao što znaju oni koji na ovaj blog redovito svraćaju, iz tiska je, u izdanju zagrebačkog V.B.Z.-a, izašla knjiga Teofila Pančića 'Famoznih 400 kilometara' u kojoj su sakupljene kritike hrvatske poezije i proze koje je taj beogradski kritičar marljivo ispisivao nekoliko zadnjih godina.

No, Pančić nije jedini kritičar iz Srbije koji prati književnost svojih susjeda.
Tako na ovome linku možete pronaći kritike Miće Vujačića i Vladimira Arsenića, koji pišu o Jergovićevom romanu 'Buick rivera' i Bulićevom 'Putovanju u srce hrvatskog sna' , na ovome linku Vujačić piše o Dežulovićevom 'Christkindu', isti kritičar ovdje analizira Ivančićev roman 'Vita Activa', a ovdje je njegova kritika Simićeve zbirke 'U što se zaljubljujemo'.
O Jergovićevim 'Dvorima od oraha' Danijela Kambasković Sawers piše na ovome linku , Svetlana Tomić na ovome linku donosi analitički pregled hrvatske prozne produkcije (godište 2005.) , a na ovome linku Jovanka Uljarević analizira stvaralaštvo Olje Savičević Ivančević.



... dok naše kritičare, povodeći se valjda onom Lasićevom, krasi puno manja doza radoznalosti (alibi - ili su možda nama knjige iz komšiluka teže dostupne?).



Post je objavljen 21.05.2007. u 07:44 sati.