Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Bandićev reket


Photo by Jutarnji list

Hrvatska ne voli mlade ljude koji se ne uklapaju u stereotipe. To je jedini zaključak koji se može izvući nakon što već mjesecima klubovi alternativne zagrebačke scene kao što su Močvara, Brazil, Sidro i Papilon muku muče s radnim vremenom. Najnoviji uzrok njihovih problema je novi zakon po kojemu ugostiteljski objekti smiju raditi do ponoći. Iz grada tvrde da su nemoćni, jer eto takav je zakon. Pri tome nitko nije objasnio kako su to noćni klubovi odjednom svrstani u ugostiteljske objekte, kao što su pečenjare?

Najveći apsurd u svemu je svakako činjenica da narodnjački klubovi kao što su Ludnica, Kolumbija i ne znam kako se sve zovu uredno mogu raditi do 4 ujutro unatoč činjenici da tamo svako malo netko potegne pištolj ili brutalno premlati nekog. U mjesec dana u narodnjačkim klubovima bude incidenata koliko u godinu dana bude u svim ostalim okupljalištima alternativne scene.

Sve to veselu Bandićevu družinu nije briga. Jedino što je njih briga je što im predstavnici mladih ne podilaze, što su se drznuli javno prozvati Bandića da želi uništiti staru jezgru grada i da radi u interesu krupnog kapitala. Osveta je brzo stigla u stilu kakvog reketara koji uništava lokal kada vlasnik prestaje plaćati „zaštitu“.

O svemu više možete pročitati na stranicama Jutranjeg lista

Post je objavljen 15.05.2007. u 08:57 sati.