Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bljestavilo

Marketing

Leteći daljinski

Gdje je nestao moj daljinski upravljač ovih dana… (valjda su mu se jadniku zgadili svi televizijski programi i povraćalo mu se od Eurosonga)… prešla sam sve sobe u stanu, čak sam ga tražila i u frižideru jer sam ga jednom tamo nehotice ostavila kraj mlijeka i margarina. Pretražila sve torbe, upoznata sa nedavnim slučajem matovilke koja je rekla da je svoj daljinski ponijela u torbi na faks. Ne, nema ga… ni traga ni glasa.



Zovem ga, dozivam… ma kakvi. Nitko ga nije vidio, nije čak ni u kanti od smeća. Nije ni u ladicama, ni kraj kreveta, ni u gajbi od zeke… ne, nije ga uzeo on… milo moje, (iako je pojeo tipku za paljenje televizora i izgrizao tipku broj jedan – nije ni čudo to je HRT1, tipke 7, 9 i tipku za teletext.)
Živcira me to, moram se dizati da bi prekrenula svaki program. Kao nekada kad sam bila dijete i nije bilo daljinskih upravljača. A opet, mislim si… ionako kukam da mi fali kondicije.
I onda se pali lampica, kliker u glavi… mama je presvlačila navlake na kauču u dnevnoj sobi, samo ih je skinula i otišla na balkon istresti mrvice sa njih… (da, mrvice… samo mrvice…).
Trčim do balkona i ugledam daljinski na travi. Da, mama ga je roknula dolje sa balkona. (Mislim si, dobro da nije bio zeko na kauču, mogla je i njega...) Strgao mu se poklopac za baterije, tipke su i dalje izgrižene samo, malo se rasklimao… ali raadiii, radi i to je važno. Oblijepila sam ga selotejpom i sada se pazi na njega kao na oko u glavi.



Konačno je prošla i ona gay parada od Eurosonga… Od svih tih silnih šljokica, perja, zlata, šminke, blještavila… na kraju je pobijedio neugledni dječačić. Drago mi je iz tog razloga jer je ta cura dokazala da se pjesme *slušaju* a ne gledaju. Iako se ne mogu oteti dojmu, da je kao i uvijek politika imala prste u ovoj pobijedi… no kako ja istinski prezirem politiku, preskočit ću je i ovaj put.
Srećom gledala sam samo polufinale, nakon ispadanja si nisam htjela priuštiti još jednu večer torture po mozgu.




Srbija iako krcata silikonskim, kič pjevačicama od kojih i ja bolje pjevam, ipak uvijek pošalje na Eurosong pjevače zavidnih glasovnih mogućnosti.
A mi ćemo se valjda opametiti jednom za svagda sa ovim ispadanjem – naši jedini nisu poslali video spot za pjesmu, nego snimku sa Dore da se vrti mjesec dana po televizijskim postajama diljem svijeta. Naša hostesa koja je podijelila par promotivnih cd-a je bila tj. bio Aleksandar Kostadinov (pitam se gdje su sve one naše manekenke i hostese koje nabiju na svaka događanja pa i na svaki kirvaj) i zbog toga je bilo 3,5 čovjeka na njihovom promotivnom koncertu.
Na dan polufinala naši izvođači nisu još "jadni" bili sigurni što će odjenuti, pa su se na generalnoj probi pojavili u civilu, što je izazvalo bijes organizatora, koji scensku odjeću na probi ne zahtijeva zbog hirovitosti, već zbog toga što kamere, svjetla i ostale vizualne efekte žele prilagoditi izvođačima.
A koreografiju za nastup plesačica Ivona Brnelić (inače bivša plesačica i prateći vokal Tine Turner) finalizirala je dan prije u hotelskoj sobi Dade Topića. (Je li itko vidio tu koreografiju? Koliko ja znam samo su stajali na pozornici!!)
Naši susjedi su rekli da smo bili ispod svakog nivoa, iako je pjesma ipak najvažnija, svima je jasno da se raznim aktivnostima, dobrim video spotom i sigurnijim nastupom moglo puno više napraviti za bolji plasman, a samim time i promociju Hrvatske.
Iako je sav taj eurosong jedna kič parada, moramo imati na pameti da ga prate milijuni gledatelja i da nam je to dobra promocija naše zemlje, tj. loša.

Ja i dalje ostajem pri svojoj tezi da mi trebamo poslati na Eurosong LET3 sa onim nakurnjacima u Beograd (da vide šta je prava parada i show), pa da i mi budemo prvi u nečemu, a ne da slijedeće godine šaljemo našu verziju Marije Šerifović (Šerifa;)) i pošaljemo Žaka sa 5 bekvokala.

p.s. - čuvajte mi se danas, najavljuju preko 32 stupnja, sparinu i južinu.
Držite se hladovine i pijte puno tekućine... smijeh


Post je objavljen 14.05.2007. u 11:40 sati.