Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

"Rapsodija u plavom" u Kranjčevićevoj

Image Hosted by ImageShack.us

Ove se subote u Kranjčevićevoj prikazivala „Rapsodiju u plavom“, a glavnog je glumca teško izdvojiti. Svi sjajni Dinamovi igrači pokazali su se u pravom svijetlu i dokazali da mogu pobjeđivati i bez Modrića i Ćorluke, koji su nažalost, zbog ozljeda, morali utakmicu gledati s klupe. Ovo je dvoboj koji će se, osim po izvrsnoj igri, dugo pamtiti i po Eduardovu rušenju rekorda po broju pogodaka u jednoj sezoni. Ukupno ih je, s ovom utakmicom, nanizao 31, te je srušio dosadašnji rekord Gorana Vlaovića, koji je u jednoj sezoni postigao 29 golova. Prvi je gol postigao postigao Josip Tadić u 25. minuti poslije Tomićeva ubacivanja iz kuta. To je bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu, a u nastavku su se u listu strijelaca još upisali Dino Drpić, te dva puta sjajni Eduardo. Dinamo je odigrao utakmicu za pamćenje i pokazao da je s pravom prvak Hrvatske.

Image Hosted by ImageShack.us

- Čestitam mojim igračima i ponosan sam što sam dio ove ekipe, rekao je trener Branko Ivanković nakon utakmice. Bila je utakmica u kojoj je Dinamo pokazao svoju snagu, ali i raznovrsnost kojom raspolaže.

Dinamovu je momčad pohvalio i Zagrebov trener Miroslav Blažević, a Branko Ivanković posebno je čestitao Eduardu da Silvi na rušenju rekorda Gorana Vlaovića.

Image Hosted by ImageShack.us

- Eduardo je sjajan strijelac, te je iskoristio priliku koja mu se ukazala. Čestitam mu na rekordu, koji će teško biti nadmašiti.

Dinamo slijedeće subote igra posljednju utakmicu u 1. HNL, a nakon će će uslijediti i veliko slavlje na zagrebačkim ulicama. Dođite na utakmicu s Hajdukom, uzmite majicu i slavite s nama.

ZAGREB - DINAMO 0:4 STRIJELCI
Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj
sudac: Mario Strahonja, Zagreb
pomoćnici: Igor Krmar, Slavko Čulina
4. sudac: Draženko Kovačić
delegat: Ivica Šparavec 0:1 Tadić, 25. min
0:2 Drpić, 51. min
0:3 Eduardo, 52. min
0:4 Eduardo, 74. min
ZAGREB
1 Stojkić, 3 Čutura, 4 Labudović, 6 Brkljača, 9 Pejić, 18 Vrdoljak, 19 Lovrek,
20 Ivanković, 22 Parlov, 23 Mikulić (od 44. Ibričić), 24 Mujdža

klupa: 30 Bašić, 2 Oršulić, 5 Čunčić, 10 Ibričić, 11 Šoljić, 14 Ćustić, 25 Grgić
DINAMO
12 Lončarić, 4 Jertec, 6 Pokrivač, 8 Tomić, 11 Tadić (od 62. Pandev), 14 Mikić (od 42. Čale), 15 Carlos, 18 Sammir (od 79. Havojić), 23 Schildenfeld,
24 Eduardo, 26 Drpić

klupa: 22 Vranjić, 3 Čale, 5 Ćorluka, 10 Modrić, 16 Kovačević, 19 Havojić,
21 Pandev
KARTONI
žuti kartoni: Labudović (Zagreb)
IGRAČ UTAKMICE
Eduardo da Silva


Eduardo rekorder po broju golova u prvenstvu

Image Hosted by ImageShack.us

Eduardo da Silva upisao se u knjigu slavnih Dinamovih igrača. Na utakmici sa Zagrebom srušio je rekord Gorana Vlaovića po broju postignutih pogodaka na prvenstvenim utakmicama unutar jedne sezone. Vlaović je s 29 golova bio na vrhu popisa, a s dva gola u Kranjčevićevoj Eduardo je s dosadašnjim 31 golom preuzeo primat. Bravo Eduardo, čestitamo i nadamo se da ćeš na utakmici s Hajdukom rekord još "podebljati".

Image Hosted by ImageShack.us


Dinamo položio vijenac na spomenik palim BBB-ima

Image Hosted by ImageShack.us

13. svibnja 1990. Dinamovi su navijači prvi ustali protiv velikosrpske agresije, a Bad Blue Boyse su podržali i igrači u modrim dresovima, koji su toga dana igrali derbi susret protiv Crvene zvezde. Nakon što su divljali po gradu, gostujući su navijači nerede odlučili nastaviti i na Maksimiru. „Milicija“ im se svesrdno izašla u susret, no Dinamovi su navijači stali u obranu svoga kluba i Hrvatske. Nerijetko se taj dan uzima i kao početak otpora srpskoj agresiji.

Image Hosted by ImageShack.us


Izaslanstvo NK Dinamo, u sastavu predsjednik Mirko Barišić, sportski direktor Zoran Mamić, kapetan Eduardo, član uprave Siniša Jagodić i savjetnik Ado Kožul, na 17. je obljetnicu toga događaja položila vijenac na spomenik BBB-ima poginulima u Domovinskom ratu.


Image Hosted by ImageShack.us

Vječna Vam slava, Dinamo vas nikada neće zaboraviti!

Post je objavljen 14.05.2007. u 09:28 sati.