Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bodljika

Marketing

Moja obitelj.

Baka nas je uvijek učila da je obitelj svatko s kim živiš i koga voliš.
Osobno, nekako najviše volim baku, ali dobro, volim i ostale, pa su mi i oni obitelj. Mislim, svi živimo skupa i igramo se i jedemo iz istih posudica i kakamo u iste zahode.
Baka mi je predložila da svaki dan predstavim nekog člana moje obitelji.
Ovo je Panda koja je prije par dana proslavila 5. rođendan:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Baka ju još zove i Pizdica, Punka, Utjeha i PANDA (to se tako najčešće baka dere na nju jer je užasno zločesta). Panda misli da je bolja od nas mačaka i jako kmeči i dere se kad je baka dovede na druženje k nama, a inače živi s golokožima u sobi za spavanje.
Ako je baka po kazni tako ostavi neko vrijeme s nama, Panda dobije temperaturu i proljev i odbija jesti. Moš si mislit! Zato nas sve nervira jer se onda baka ustrči oko nje i kaže: "Beba moj mala, utjehica najdraža, oprosti mami svojoj."
To nas užasno nervira jer nije ona ništa bolja od nas a ima poseban tretman.

Baka ju je dodatno razmazila jer je Pandina mama bila bakina prva mačka kad se doselila u Zagreb. Pandina mama se zvala Beba. Baka uvijek kaže da je Beba, Pandina mama, otputovala, a zapravo nam je Topsy, pesica i najstarija od nas, rekla da je Beba završila pod kotačima auta u ulici gdje je baka prije živjela i gdje su auti brzo vozili. Baka je onda jako dugo plakala i zapomagala a Panda, koja je pljunuta pokojna mama, joj je bila utjeha. Zato je baka zove Utjeha.
Međutim, baka se često ljuti na Pandu jer je jako trapava i zločesta.
Omiljeni hobi joj je skočiti na bakine police i na nahkaslić i onda rušiti bakine stvari. CD-ove najviše rušim ja, a Panda ruši sitnije stvari, kao figurice i knjige s polica, bakin nakit, mobitele i satove i takve neke sitnije stvari koje baka teže pronađe. Baka onda poludi skroz na skroz i kao furija psuje Pandu i hoda po stanu tražeći je - Panda je jako lukava i točno zna kad je nešto zbrljala pa se sakrije negdje da je baka ne može naći i kazniti.

Čudan neki odnos taj između bake i Pande, jer da sam ja na bakinom mjestu, već bih je davno izbacila na ulicu Ilicu, ali ne, baka je naprosto obožava.
Nadimak Pizdica ili Pizduljak je dobila od bake zato što tu i tamo zbriše van, ali samo do dna stepenica jer je jako plašljiva. Dalje od hodnika došla je svega dva puta i onda se derala iz dvorišta kao da je pripremamo za klanje. Strašno nešto kako je razmažena!
Dva puta je pala kroz prozor i oba puta skoro pregrizla jezik pa joj je curila krv na usta i nos a jednom je imala i krvavu ranu na bradi pa se baka skoro onesvijestila od muke. To je skroz čudno jer smo i mi neki padali tu i tamo kroz prozor i nikome nije bilo ništa (knock on wood, kaže baka upravo dok tipka ove retke), ali Panda je posebna.
Extrawurst joj je nadimak na njemačkom, a to na njemačkom znači posebna vrsta zločeste i razmažene mačke!
A ovdje vidite zašto je razmažena:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Tako, naime, spavaju Panda i baka skoro svaki dan.

Post je objavljen 10.05.2007. u 14:29 sati.