Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Neka bude volja Tvoja

Moj stav od sada pa na dalje kojeg namjeravam živjeti je "Neka bude volja Tvoja". Moj dojam je da će mi sa takvim pristupom ego se morati povući u drugi plan i ne biti više dominantan kao što je kod većine ljudi. I zato koristim ovaj post da se obratim svom egu:
Sve ima svoje vrijeme - pa tako i ti, dragi moj ego. Služio si me najbolje što si znao kroz mnoge živote i zato ti puno hvala na tome. Bio si prekrasan učitelj i pomogao mi da dođem ovdje gdje sam sada. Međutim, došlo je vrijeme da se pomalo rastanemo... Od sada na dalje idem putem predaje volji Božjoj.

Odričem se zasluga oko mojih rezultata, bili oni pozitivni ili negativni. Isto tako, prihvaćam sve - neovisno o tome bilo "dobro" ili "zlo". Jer kažem: neka bude volja Tvoja u dobru i zlu.

Trebati će mi neko vrijeme da mi se sistem nauči na novi pristup životu, tako da sam sada u nekoj prijelaznoj fazi.

Jednom kada to bude završilo što mogu očekivati kao posljedicu?
- unutarnju sreću
- fearless stanje - znači, ničega se ne bojim zato jer što god bude od Boga je. Ovo je drukčije od hrabrosti, jer hrabrost znači djelovati unatoč strahu. Ovdje nema straha - slijediti unutarnji poriv i prihvatiti koje god posljedice bile.

Ako sam spreman prihvatiti i da će možda posljedice biti da ću biti u velikoj fizičkoj boli, da ću doživjeti gubitak (materijalni, nekog bliskog i sl.) itd. tada čega se mogu bojati? Jer strah nije ništa drugo nego li osjećaj da će biti nešto što ne želimo. Ako ne postoji takva stvar koju "ne želimo" tada strah ne može postojati.

Ne znam što mi život nosi, prepuštam Bogu da on odluči - da li ću biti učitelj Sadašnjeg trenutka i pomagati drugima da ostvare prisustnost u Tu i Sada ili ću biti anononimi programer ili nešto totalno deseto, ne znam i u ovom trenutku iskreno mi i nije toliko bitno. Što god bude, prihvaćam da je od Boga i zahvalan sam na tome. I to je moj stav sa kojima sam spreman živjeti iz trenutka u trenutak.

Nitko iz moje okoline nije donio ovakvu odluku - i o ovakvom pristupu sam uglavnom čitao od raznoraznih gurua. Možda je ovo luda stvar što sam odlučio, ali u ovom trenutku mi se to čini kao najispravnija odluka koju mogu donijeti. Lakše mi je donesti ovakvu odluku nego li nastaviti putem ega. Pa što god se izrodilo iz toga - potpuno prihvaćam.

A koga bude zanimalo kako se to sve skupa razvija u bližoj budućnosti, može svratiti do berix.blog.hr. wave

Post je objavljen 11.05.2007. u 08:13 sati.