Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gifra

Marketing

PUT U ITALIJU

Kada nam je župnik prvi put spomenuo put u Italiju, bili smo oduševljeni i s nestrpljenjem iščekivali dan polaska. Krenuli smo 10. travnja kasno navečer. U autobusu smo pjevali pričali i uzaludno pokušali zaspati dok nismo stigli u Padovu. Činilo se da nitko nije umoran i svi smo bili spremni za dan koji je usljedio.

bazilika sv. Leopolda Mandića Image and video hosting by TinyPic

Posjetili smo baziliklu sv. Leopolda Mandića gdje smo slavili sv. Misu, crkvu sv. Justine i baziliku sv. Antuna Padovanskog gdje smo, razgledavši crkvu i multimedijalnu prezentaciju života i djela sv. Ante podosta naučili o njihovim životima. Nadam se da će nam svima bar ponešto ostati u sjećanju.

Image and video hosting by TinyPic bazilika sv. Antuna Padovanskog

Nakon razgledavanja sakralnih objekata prošetali smo po Padovi i uputili se u mjesto pokraj Verone gdje je bio smješten hotel u koji smo odsjeli. Bilo je to malo mjesto na brdašcu u samom srcu prirode. Nedaleko od hotela posjetili smo prekrasnu crkvicu i samostan u sklopu Marijanskog svetišta Madonna della Corona. Izmolili smo krunicu i imali priliku razmisliti o svemu što smo vidjeli i naučili.

Madonna della Corona Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic Hotel Spiazzi pokraj Verone

Kako vrijeme brzo prolazi, nismo se ni snašli a već smo trebali na večeru i zasluženi odmor. Tu večer bi mogla kratko opisati kroz smijeh, veselje, pjesmu i druženje. Večer za pamćenje.
Sljedeći dan bio je prepun smijeha, zabave i adrenalina u zabavnom parku Gardaland. Iako iscrpljeni, umorni i neispavani, nismo se predavali, odlučili smo napustiti Italiju onako kako smo i došli.

Zabavni park Gardaland Image and video hosting by TinyPic

Pjevali smo dok nas glasnice nisu izdale. Prošli smo sjever Italije, cijelu Sloveniju i pola Dalmacije ali isplatilo se. Svaki trenutak je bio trenutak za pamćenje i mislim da je ovaj put bio savršen spoj kulture, molitve i zabave. Svakome od nas će ostati u sjećenju kao jedno pozitivno iskustv
o.

Zrinka Brajnoivić



Post je objavljen 09.05.2007. u 19:31 sati.