Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sibenikforum

Marketing

Uz lažna lica - prikladna odjela!

Šibenski političari i jetsetteri kupovali lažna odijela od šanera

ŠIBENIK - Završetkom opsežne kriminalističke obrade šibenski policajci kazneno su prijavili 39-godišnjeg M. B. iz Šibenika koji je u posljednje dvije godine, prodajom lažne odjeće vodećih svjetskih modnih dizajnera Lacoste, Armani, Boss i Paul&Shark, oštetio ovlaštene distributere za 1,5 milijuna kuna, od čije je izdašne svote u svoj džep pohranio točno 1,013.700 kuna.

Većina kineskog bofla s lažnim etiketama, pronađena je u pretresu njegove kuće, pri čemu su policajci osim hrpe odjevnih krivotvorina, pronašli ručnu bombu i 35 metaka, ali i bilježnicu s imenima kupaca koji najvećim dijelom pripadaju tzv. šibenskoj kremi.

Među kupcima su, neslužbeno doznajemo, politički dužnosnici HDZ-a i drugih stranaka, koji su odijela, inače “vrijedna” tisuću i više eura, kupovali za tisuću kuna.


Iako je akcija provedena prije nekih mjesec dana, bar se tako priča po određenim lokacijama po gradu, članak o tome u Jutarnjem listu je izišao tek prije neki dan. Više je nego šturo napisan i vjerojatno opisuje naklapanja s ulice, međutim znate li onu našu; gdje ima dima ima i vatre.
Ajmo se malo poigrati, a igra ce se temeljiti na tom članku i na onome što se priča po Docu. Dakle stanoviti MB je otvorio dućan u kojem je prikladno prodavao vrlo skupu robu ispod tržišne cijene. Bez obzira što je novinar napisao, tu se nije radilo samo o „bofl" robi, nego se radilo i o originalima ali su ti originali bili posuđeni u drugim dućanima ( čitaj - ukradeni ). Taj naš MB je vrlo dobro poslovao, te je i istina kako je lažnu robu prodavao uvaženim gradskim političarima i inače ljudima kojima je stalo da ih se vidi u skupocjenim odjelima. Po Docu se priča da skoro nema političara u gradu koji tamo nije kupovao robu, počev od onog najmanjeg pa do onog najvećeg. S obzirom da nisam siguran u te informacije ne bih izlazio s imenima, kako moderator ŠDF-a ne bi imao problema, ali osim političara, priča se, navodno su tu kupovali i neki ljudi iz državnih službi koje bi takve stvari morale progoniti i sankcionirati.
Logično je da se nameće pitanje, ako je MB tu robu prodavao tim ljudima, kako se onda dogodilo da je uhvaćen i protiv njega ce se voditi postupak.
Odgovor leži u tome sto je MB uredno vodio knjigu u kojoj su zapisana sva imena s kojima je poslovao, kao i pripadajuće cifre, odnosno eventualni dugovi. Kako je ovo ipak izborna godina, a ta knjiga može nekog dobro debelo kompromitirati, onda je ovo bio najjednostavniji način kako riješiti problem. Knjiga se tako sad nalazi u sigurnim rukama i taj koji bi mogao biti kompromitiran je potpuno siguran. Druga varijanta, koja je isto tako vrlo moguća, je mogućnost da je MB nekome od svojih mušterija, a koji mu je dugovao novce, spomenuo kako postoji na pismeno ko i koliko mu duguje, te uz to napomenuo kako bi bolje bilo da mu isplati dug. Nakon toga mu se dogodilo to što mu se dogodilo.
U svakom slučaju, policija je odradila izvrstan posao, bravo.

Dušebrižnik


NASTAVAK PRIČE - a kako se ova tema proširila i pobudila oko javnosti, a komentari se šire gradom, red je da nastavimo priču... Naime, neznanjem za postojanjem teksta o istoj temi u Slobodnoj Dalmaciji, isti nismo pronašli, pa nam ga je poslao autor i objavljujemo ga u cijelosti:

"ŠIBENIK – Zbog prodaje velike količine odjeće s krivotvorenim oznakama najboljih odjevnih brandova po Šibeniku, među ostalim i poznatim kupcima iz gradskog javnog života, šibenska policija podigla je kaznenu prijavu protiv M. B. (39). Kod njega je navodno pronađena i bilježnica s imenima kupaca uz koje su upisani brojevi, vjerojatno dugovi ili samo bilješka o kupnji, a policijskoj akciji oduzeta mu je i jedna ručna bomba, te nešto streljiva koje je taj bivši branitelj vjerojatno zadržao nakon rata.

Policija se tim slučajem pozabavila na temelju saznanja da on već dvije godine nabavlja robu s područja Splita i Zagreba, a onda te kopije marki Armani, Boss, Lacosta, Paul&Shark i drugih brandova prodaje u Šibeniku po višestruko većim cijenama. U Šibeniku i među političarima jako popularna Bossova i druga odijela u originalu vrijedna oko 6 tisuća kuna, navodno je prodavao za oko tisuću kuna i na taj način oštetio legalne hrvatske distributere te robe za najmanje milijun i pol kuna. Istodobno, svojim je profitabilnim poslom zaradio najmanje milijun i 13 700 kuna, utvrdila je šibenska policija koja je robu zaplijenila prije mjesec i pol dana, koliko je trajalo utvrđivanje kvalitetnih krivotvorina, vjerojatno proizvedenih u Kini.

Da je „pao" dućan popularne robe, po Šibeniku se naveliko priča posljednjih tjedana, a javnost sa zanimanjem „istražuje" čija su se imena našla u bilježnici punoj dokaza.

Ante PANCIROV


Diplomatska policija

U policiji nisu htjeli potvrditi, ali ni demantirati postojanje bilježnice s dokazima i imenima kupaca ilegalne robe koji su najčešće unutra spominjani šibenskoj javnosti poznatim i manje poznatim nadimcima.

- O detaljima kriminalističke obrade ne mogu govoriti, ali mogu potvrditi da smo tijekom obrade došli do saznanja o imenima pojedinih kupaca i razgovarali s njima. No, nismo dobili potvrdu da se uistinu radi o ljudima iz političkog života jer se niti jedna takva osoba ne spominje imenom i prezimenom – kazao nam je Ivica Kostanić, Načelnik ureda načelnik PU Šibensko – kninske. (A.Pa.)

I pali švercer bio u HDZ-u

Visoko rangirani član HDZ-a i «udarni» djelatnik u županijskoj izvršnoj vlasti, čije je ime navodno u bilježnici, tvrdi da nikad nije kupovao odjeću kod švercera već da odijela kupuje u Šibeniku, Zagrebu ili Italiji.

- Poznajem B. (rekao nadimak poznat redakciji op.a) jer je i on nekad bio član HDZ-a, ali dugo nisam imao nikakav kontakt s njim. Svoja odijela kupujem legalno i ne pada mi na pamnet odijevati se kod švercera ili šanera – brani se političar čije je ime po svemu sudeći zapisano u bilježnici punoj dokaza."

Redakcija ŠDF-a moli sve one kojima je poznat sadržaj famozne bilježnice da isti pošalju na našu e_mail adresu, jer je u interesu javnosti saznati tko se osim uhvaćenog preprodavača još bavio kriminalnim aktivnostima, posebno ako se to odnosi na sve češće sumnje građana kako se radi o ljudima koji participiraju u vlasti i državnim službama!


Post je objavljen 05.05.2007. u 00:27 sati.