Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Children Day in Korea

Dječji dan ili Dan djece u Koreji se slavi 5. svibnja i po važnosti se može usporediti s Božićem u katoličkim zemljama. Podsjetimo da se Univerzalni dječji dan slavi 20. studenog, a Međunarodni dječji dan obično 1. lipnja. Dan djece u Južnoj Koreji (Eorini nal) je državni praznik, osmislio ga je dječji pisac Bang Jung-hwan 1923 kako bi djeci pružio osjećaj neovisnosti i nacionalnog ponosa. Dan se slavi različitim programima za djecu. Prvotno se slavio 1. svibnja, a 1946. počeo se slaviti 5. svibnja. Sjeverna Koreja je preuzela datum 1. 6. kao Dan djece. " Djeca su budućnost naše zemlje. Pokažimo poštovanje za djecu. Djeca koju se ismijava i ne uvažava, izrast će u djecu koja ne poštuju druge, dok će djeca koja su bila cijenjena postati ljudi koji će zauzvrat poštovati druge," rekao je osnivatelj.

Logo dječjeg dana koji vidite na slici označava: 1. Srce, 2. Krug - dječja duša, 3. Zeleni dio kruga - ambicije, sloboda, mir, kultura, san i nada, 4. Bijeli dio kruga - opisuje djecu koja vape za pomoć. Moto dana je: "Budi hrabro i jedinstveno dijete i voli i pomaži jedan drugome".

Image Hosted by ImageShack.us

Dan djece u Koreji slbodan je u cijeloj Zemlji i djeca s roditeljima odlaze u muzeje, kazališta, cirkuse, zoološke vrtove, parkove, ..., dobivaju poklone, priređuju priredbe, igraju razne igre. Jedan od najvećih parkova u Aziji, 'Seoul Grand Children's Park' izgrađen u sjećanju na utemeljitelja Dječjeg dana, a predsjednik parka, napisao je: "Djeca su heroji sutrašnjice. Neka izrastu nježni, snažni i mudri".

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 05.05.2007. u 11:25 sati.