Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/selene7

Marketing

Voice of reason vs. Voice of instinct

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Jednom davno gledala sam crtiće u kojima se Tomu ili Jerryju iznad glave pojave dva lika: jedan anđelčić s aureolom, a drugi crveni mali vražić. Svaki bi mu govorio što da radi, dok se na kraju ta dva lika ne bi međusobno posvađala.
Jednom davno mi je Jeanne pričala o glasu razuma i glasu instinkta. Isto tako mi je bilo zabavno.
Nedavno sam bila u takvoj situaciji. Nije nimalo zabavno.
Kad pomisliš da je sve napokon gotovo, polako počneš zaboravljati i spremati neke stvari u ladice sjećanja, počneš zatvarati te ladice i znaš da ih nećeš otvarati dok ne budeš spremna, kad se sve to počne slagati, dogodi se nešto zbog čega u ladicama nastane takav nered, stvari počnu iskakati van i ne znaš odakle da ih počneš ponovno vraćati unutra.
I tad se pojave ona dva lika s početka priče. Voice of instinct i voice of reason. Samo što nisu u obliku anđela i vraga, to jest, nije lako odrediti koji od njih ima koji oblik.

Glas instinkta kaže: «Go for it, iako znaš da ne smiješ, ali što možeš izgubiti? Pa ne može biti još gore nego što je već bilo!»

Glas razuma će: «Možda ne može biti gore, a možda i može, u svakom slučaju do NOT go for it, ne budi glupa, razmišljaj mozgom, znaš da treba tako napraviti! To ti ne treba...»

Instinkt se opet javlja: « Ali ako me ne poslušaš, nikad nećeš znati kako bi bilo da si me poslušala!»

Razum: « Moraš li znati kako bi bilo? Ne! Ne vraćaj se...»

Instinkt: « Probaj ti biti ta koja će se igrati, dobro ćeš se osjećati.»

Razum: « Ne vraćaj se na to ni u kom slučaju, sve što trebaš je zaboraviti.»

.....

I na kraju se razum i instinkt posvađaju i tako divljaju već nekoliko dana. Sjeća li se netko od vas što se u crtićima događa ni koji obično pobjedi? =)
Ja se ne sjećam, ali bez obzira na to, opet uvodim red u svoje ladice. Ne bu mene niko zafrkaval...=))


Post je objavljen 02.05.2007. u 20:47 sati.