Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Praznik rada

Tradicionalno , Praznik rada se proslavio neradno. Ali neka , i meni to odgovara; izleti , roštilj , priroda ...

Bili smo kod šogora na vikendici . Uz ženinu obitelj ( sestru , mamu i tatu) našli se i nas dvojica zetova . Sva sreća da se moglo malo pobjeći i do Drave i zabaciti ribičke alate u vodu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Naš Predsjednik je stigao i u Okučane i u Maksimir. Premjer nije ! Ne u Maksimir. Sindikati izgledaju snažnije iako kažu ' ...i mi imamo pravo na razlike u mišljenjima...'Meni kao proleteru , koji živi od svog rada i nema neku imovinu iz koje bi dolazila dobit, je sve to važno. Drago mi je i da nisam među onih 300-400 TISUĆA nezaposlenih. Pretvorbom su mnogi došli do imovine koja im omogućuje da ne moraju više raditi. Mogu živiti samo od kamata one love u švicarskim bankama.

Spomenulo se da je danas i Dan Svetoga Josipa -Radnika. No nije se spomenulo da je i njegov sin odradio pola radnog vjeka kao radnik. Židovi su svoju djecu uvijek a pogotovo u doba Svetog Josipa , odgajali kroz radni i praktični odgoj. Vjerovatno je već od desete godine a sigurno od petnaeste Isus ozbiljno pomagao svom zemaljskom ocu u radioni . Do tridesete ( a moguće i godinu -dvije više ) je radio i zarađivao kao radnik! Sveti Isus- Radnik ! I tada je tog vrijednog Radnika (Slugu) Otac pozvao i pomazao da ide raditi u Njegov vinograd. Ostalo je povijest, ostalo su Evanđelja !

Mislim da vrijedi spomenuti tih dvadesetak godina radnog staža tog Radnika iz Nazareta! On i zbog toga sigurno dobro razumije radnike i mislim da im čestita Praznik rada !



Post je objavljen 01.05.2007. u 21:39 sati.