Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hadvao

Marketing

ciljevi

Kada dodje Nova godina, obicno si ekipa slozi neke ciljeve za tekucu godinu. Tih mjeseci sam bas bio u losem stanju pa se nisam nikako mogao pomaknuti definiranjem nekih ciljeva u kojima bih nasao zadovoljstvo, a da su ostvarivi. Ali zato, prije par mjeseci, u dan-dva me svasta pocelo zanimati. I tako sam stvorio neke ciljeve.

Ide mi se sada trcati, pa necu previse objasnjavati svoju psihu i dubinu tih ciljeva...

U svakom slucaju, moja ljubav, ono sta najvise cijenim vec neko vrijeme, ipak nece donijeti potrebno zadovoljstvo, prije svega zbog sebicnosti i pohlepe, ipak mi nedostaje dvosmjeran ljubav,... odlucio samo nekako potraziti neke duhovne ciljeve i pokusati pronaci neku neovisnost. U tom smjeru idu i ovi ciljevi.

Meditacija (spiritualni razvoj)
- rjesavanje stresa (kratkorocno)
- rjesavanje problema
- potraga za nekom dubinom zivota i sav spiritualan razvoj koji zelim postici... koji bi mi donio mir... i zadovoljstvo... presiroko da bih objasnio, ali dovoljne su ove neke crtice. Zelim biti poseban po tome i na kraju inspirirati druge da postignu isto.

Sun Gazing
Ovo je dosta skakljivo. Posto nisam osjetio unutarnji poriv za ovim, nego sam do ovoga dosao nekako drugacije. Ali ipak sam dosao do toga i zato smatram da to ne treba zanemariti. Smatram da komunikacija sa spiritualnim svijetom ima razne oblike. Po definicijama koje sam pronasao na internetu, nisam spreman u potpunosti prihvatiti te postupke, jednostavno jer se ne mogu osloboditi osjecaja da ispadnem ludjak pred ljudima koji mi zapravo nista ne znace, ali ipak imam tu neku blokadu. No, ipak povremeno proucavam sunce i osjecam se dobro zbog toga. Osjecam kako je moj pogleda nakon toga drugaciji i vjerujem da i drugi to primjecuju. Oci su sirom otvorene i kao da zrace.
Mozda uspijem postici i taj ultimativni cilj gdje necu imati potrebu za hranom i to bi bilo odlicno... zivio bih u skladu s prirodom s prihvatljivom stetom, ako bi je bilo. Takodjer, pojedinci su postigli ove stvari i bez sunca i pronasli razne druge izvore. Mozda uspijem i ja. Jer sunce nije svakodnevno dostupno, pogotovo tu u gradu kada sam okruzen zgradama.

poboljsanje vida
Batesova metoda. Treba bih odmah prestati nositi naocale na sto nisam jos spreman. Super je sto sam se uspio uvjeriti u uspjeh ove metode. Prvi puta to se dogodilo u Botanickom vrtu. Sjedio sam na klupi i uspio procitati veliku brojku, oznaku neke biljke, koju bez naocala inace ne vidim. Nadam se da cu preko ljeta ipak ozbiljnije krenuti s ovime.

Na kraju ispada da su ove 3 stvari usko povezane. Za poboljsanje vida potrebna je jaka volja, koncentracija, opustenost, vizualizacije, a sve to vjezba se meditacijom. Takodjer, po dr.Batesu sunce ima pozitivnih utjecaja na ljudsko oko, ali se uz naocale pozitivan ucinak smanjuje. Dr. Bates preporuca boravak na zraku gdje je okolina osvijetljena sunce. Ne znaci da trebam buljiti u sunce u podne, nego da se ne bojim sunca. U sunce se moze buljiti pri izlasku i zalasku kada je kolicina negativnog zracenja minimalna. Fora je i sljedeca stvar: tokom dana, probaj pogledati u sunce. Tesko ce to ici. Ali pokrij rukom jedno oko i pogledaj opet. Ide lakse. Ne 2x lakse, visestruko lakse. Bas fora. Ali ipak nije preporucljivo.

Uciti jezike
Dugorocni cilj kroz sljedecih 2 godine. Naglasak na: germanski jezici (izuzev njemackog, prije svega skandinavski), romanski(francuski kao najkorisnij), mozda ruski i kineski, jer bi jednoga dana mogli biti korisni. Ipak su to velike nacije.

lucidni snovi
Na ovome najmanje radim. Ali mi je ipak zanimljiva tema

secret
Teorija zavjere, David Icke. Zanimljiva tema. Samo, najmanje bitna za mene. Cak i ako je istina sve sto tvrdi.

Post je objavljen 01.05.2007. u 13:14 sati.