Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

Dali su mi da se igram + UPDATE

Ova naša priča je otišla onamo gdje se nismo nadali naći kad smo prvi put puni entuzijazma napisali post za Karakter klub. Priznajem, niti ja sama nisam niti na trenutak pomislila da bi ovo moglo potrajati ovoliko koliko je.
Kroz cijelo ovo vrijeme izrodilo se puno lijepih, a i na žalost poneka ružna stvar. Sad, kao i nikada, ne želim pisati o ružnim stvarima, ali zato želim napisati o onim lijepim koje su mi se dogodile kroz ovo tromjesečno druženje.
Niti jednom u ova tri mjeseca nisam javno dala do znanja da sam smršavila, ali jesam. Koliko, ne znam, vagu nemam i nemam je namjeru nabaviti, ali znam da sam zadovoljna kad se pogledam. Ima tu još posla, ali iskreno govoreći sad mi je puno draže vidjeti svoj odraz dok letimično bacim pogled kad prođem pored ogledala.
Sve ovo potaklo me da se ozbiljno počnem baviti sobom, kako psihički tako i fizički. Počela sam hranu doživljavati na sasvim drugačiji način nego sam je doživljavala do sada. Razmišljam o tome što jedem. Hrana je postala jedan od sastavnih djelova života koji služi za preživljavanje, a ne samo i isključivo za užitak, kako je bila praksa neko vrijeme u mom životu. Postoji jako puno drugih užitaka kojima sam uspjela nadomjestiti potrebu za uživanjem u hrani.

Svaki dan vježbam. Ponosna sam na šest krugova rolama oko Bundeka bez stajanja za 24 minute. Da samo znate koliko sam se zapuhala kad sam prije nekih dva mjeseca odrolala prvi krug. Bilo je puf i pant na sve strane. Zakržljala od višemjesečnog apstiniranja od bilo kakvih suvišnih pokreta, shvatila sam da ne krenem li uskoro sa vježbanjem, ode mi moja mladost.
Sada pozdravim sunce svako jutro.
I još nešto, vratio mi se natjecateljski duh. Osjećam se ponovno živom.
Ja sam, vjerujte mi, druga osoba.

Svaki dan naporno radim na poslu i uživam u tome. Dan mi je prebukiran obavezama i zato me malo ima ovdje, ali znajte da nema ljepšeg osjećaja od onog kad je čovjek zadovoljan sobom. Za mene je ovaj put krenulo odavde i koliko god to zvučalo patetično, kolektivna svijest u samom početku bila mi je snaga da potraje moja želja da se probudim iz zimskog sna. Ja bi nekako silno željela da se bar polovica vas uspije trgnuti čitajući ovo što vam želimo prenijeti. Postoji tu neka nada, vjerujte mi, samo je iščeprkajte između redova kako sam i ja.

S obzirom da se ipak završava prvi krug onoga u što smo krenuli bio bi red da sve ovo postavimo na neku višu razinu.
Dogovorili smo se da napravimo majice koje ćemo ponosno nositi ovo ljeto. Kako sam ja profesije upravo te koje jesam, niti sumnjala nisam da bi me mogla dopasti ova čaša. Cure su čekale danima moju milost kako bi napravila kakve uzorke i dala njima na uvid. Bile su pristojne i nadasve strpljive i na tome im zahvaljujem. Tko čeka taj i dočeka, i zato evo par majičica vama na uvid:

Majice su sve redom pamučne sa 5 postotnim udjelom lycre što je čini elastičnom i čvrstom.
S obzirom da je tu ipak veći broj žena nego muškaraca, red je da one dobiju dva različita modela.

Image Hosted by ImageShack.us
Ovaj prvi model je, kao što se vidi na slici, jedna jaaaako prilagodljiva majica. Vezicama koje se nalaze cijelom dužinom ramenog šava, kao i sredinom prednjice, majica se može potpuno prilagoditi onome tko je nosi.
Da vam dokažem da sam u pravu, molila sam Kokola da me fotografira u jednoj od njih.
Image Hosted by ImageShack.us
Gdje ćete je vi obući ne znam, ali ja znam da će ona ići samnom na rolanje i to preko muške potkošulje (jako volim muške potkošulje).

Image Hosted by ImageShack.us
Drugi model je muški i to je ona takozvana t-shirt majica. Dakle, majica vulgaris, ali zato močnog natpisa.

Image Hosted by ImageShack.us
Treći model je majica koja nosi apsolutno jaku poruku.
Negdje na početku same ove naše priče, kao fina nit se protezala izjava naše Ledene: "Tko izda p...." i vjerujte mi da je ona često bila vrlo jak motiv za neodustajanje.
Sad nam je to nešto što nam može služiti kao krilatica i samim tim je dobila počasno mjesto na ovoj ženskoj majici, makar, ne bi mi bilo teško zamisliti jednog zgođušnog člana našeg kluba kako se prošetava u t-shirt majici istog sadržaja.

Vi odlučite da li i koliko vam se sviđa viđeno i recite nam to glasno i jasno. Sve ostale informacije o majicama: kako, kada, zašto i koliko će nam u ponedjeljak objaviti naša Wanda.

UPDATE:
Da, da, malo smo smetnuli današnji recept. Ove majice su nas potpuno izbacile iz takta, pripremamo li se, pripremamo za takva iiznenađenja, i onda izostavimo one osnovne stvari na koje smo vas već odavno navikle.
Kako bi se opravdale, dobit će te više od jednog recepta. U skladu sa godišnjim dobom koje nam se bliži i u kojem moramo konzumirati sve više i više tekućine, dat ćemo prijedlog za osvježavajući voćni napitak:




Image Hosted by ImageShack.usCitrusi za podizanje
4 sočne narandže
1 ružičasti grejp
1 limun
1 limeta
Naribana korica od jednog limuna (svakako ne špricanog, a ako ne znate, onda bolje izbjeći)
1 žličica smeđeg šećera 2 žličice svježeg lišća mente

Ogulite sve citruse i prepolovite. Istisnite sok iz svih dijelova, bilo ručno ili na posebnom aparatiću za cijeđenje. Po mogućnosti, odvojite koštice, a iz citrusa iskoristite i pulpu.
U vrč nasujte sav sok, dodajte šećer (može i malo više, po ukusu) svježe lišće metvice, te 4-6 žlica vode (po ukusu). Nalijte u visoku čašu, dodajte koju kockicu leda i ukrasite sa kriškom limuna ili naranče.

Kao fini desert, možete pripraviti i slijedeće:

Image Hosted by ImageShack.usMarmelada
1/2 kg očišćenih jabuka (odstranjena kora, sjemenke, masa se odnosi na čisto meso jabuke)
250 gr sušenih marelica
250 gr sušenih borovnica
360 ml soka od jabuke (bez dodanog šećera)
Malo cimeta, vanilije
1 i pol žlica soka od limuna, ili po želji

Sve narežite na što sitnije. U veliku posudu sa debelim dnom stavite jabuke, marelice, borovnice, cimet, vaniliju, jabučni sok kao i 120 ml vode te stavite sve zajedno na jaku vatru. Zagrijte sve do vrenja, smanjite vatru, te polako, povremeno miješajte. U otkrivenoj posudi, na laganoj vatri kuhajte otprilike 30 minuta, ili dok se količina ne reducira i dok na površini više ne bude tekućine. Mješajte često, kako se marmelada ne bi uhvatila za dno zdjele.
Nakon što je smjes posdtala kompaktna, uklonoite ju sa vatre i ostavite ju da se polagano hladi. Nakon što se pohladila, probajte, te po ukusu dodajte mrvicu šećera, ili soka od limuna.

Premjestite sve u blender i dobro izmiksajte. Mješavina se može čuvati dobro pokrivena na hladnom mjestu do dva tjedna.

Za današnji dan, stavite u malenu zdjelicu svježe napravljenu marmeladu, pospite prženim lješnjacima ili bademima i uživajte.

Kao zamjena za sušene breskve i borovnice, mogu se koristiti i suhe šljive, samo im, prvo, treba odstraniti koštice, a umjesto soka od jabuke može se koristiti i sok od narandže.

Dobar tek!!



Do tada želim vam lijep i ugodan aktivni vikend

Vaša Demjan

Post je objavljen 27.04.2007. u 13:00 sati.