Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ramboa

Marketing

Radni dan Tome R.

Protekli period sam bio zaokupiran istraživačkim poslovima, te sam uz pomoć svojih neimenovanih izvora radio na strategiji promatranja i bilježenja svih dnevnih aktivnosti naših gradskih političara. Uz mnoštvo nevažnih sjednica i bezveznih blebetanja, oko svega, svačega i ničega, ipak sam se uspio domoći, povjerljivog i potpuno autentičnog dokumenta, koji u detalje opisuje jedan radni dan Tome R. Taj "Dokument" nam baca sasvim drugačije svijetlo na ozbiljnost i odgovornost posla koji Toma R. obavlja u vodećim strukturama našeg Grada, te nam daje potpuno novi uvid u sve njegove obaveze i dužnosti. Dokument je preuzet iz njegove teke na kockice, a ostaje nevidljivo i nečitko na koji se točno dan odnosi. U prilogu vam dostavljam taj "Dokument"


06:15 - kad zazvoni vekerica,zet bombu-kašikaru i zapretit svimi da ću se raznet ako mi ki prijde.
- kad se malo smirim i uverim da ni došla pome ni policija,ni financijska,ni niki drugi - vratit kašikaru, zet vekericu i zavitlat je u zid. Projt nazad spat.
06:20 - kad zazvoni druga vekerica,dignit se, projt u zahod i popišat se i posrat. Ako nemorem pišat, pustit vodu da malo curi, pa će me onda krenit. Ako nemorem srat...ma kaj nemorem.Srat uvik morem.
06:35 - obuć se i trkom na posal. Vrnit se sa pol puta po ključe. Vrnit se opet. Vratit ključe od garaže i zet od kancelarij. Sad malo brže trčat.
06:45 - skuvat kavu za g.Zastupnika (kraću sa smeđim cukrom) i za g.Gradonačelnika (dužu sa 4 žlice cukra,belega)
06:55 - kad dojdu g.Zastupnik i g.Gradonačelnik, lipo ih pozdravit i tražit spisak kamo moram danas projt.
07:00 - čekat petnajst minuti da se spisak isprinta
07:15 - kad spisak izajde krenit u akciju po spisku: prvo: "projt u središnjicu otključat kancelarije, oprat mokrom krpom zahod i zaključat da niki neujde dok se neosuši"
07:35 - drugo: "otključat zahode i nazvat Kozu, i reć mu da danas kaj lipega napiše za nas, a da drvlje i kamenje strovali na oporbu" (i na one blogere-ovo sam sam dodal, da pokažem samoinicijativu. Valjda će se šefu svidit.)
07:50 - zet pri Šiptaru, dvi štrudle za g.Zastupnika i 6 baklavi, 4 krempite, 4 porcije ćevapćići (velike) i kilu kruva za g.Gradonačelnika.
08:00 - dojt u kancelarije i predat im južinu.
08:10 - sljedeći uru vrimena šetat od gostijone do gostijone i slušat kaj narod divani. Ki je za nas, a ki je protiv. Sve zapisat i trkom do g.Gradonačelnika da mu dam izvješće.
09:10 - čekat pol ure da g.Gradonačelnik obavi veliku nuždu.
09:40 - predat izvješće i čekat pohvalu od g.Gradonačelnika
09:45 - trkom u banku, da vidim jel kaj selo love od oni novac kaj smo prali prošli misec
09:50 - ni niš. Vrnit se nazad i psovat sve redom, da g.Zastupnik vidi da sam ljut.
10:00 - zet novi spisak, jer sam stari izgubil.
10:15 - krenit u akciju po novem spisku: prvo: "projt u središnjicu otključat kancelarije, oprat mokrom krpom zahod i zaključat..." u jebemti, evo sad sam našal stari spisak. Bacit stari i krenit po novem spisku: prvo: "kupit toaletneg papira za g.Gradonačelnika, kulko god morem ponest"
10:20 - drugo: projt Zdravku-uraru i zet 20 vekeric, da g.Gradonačelnik izabere koja će mu bit najbolja za Aktualni sat na današnjoj sjednici (ovo sam isto sam dodal) ostale zet doma jer će mi trebat
10:30 - treće: (ustvari drugo): "skoknit do Mire i fotokopirat materijale za sjednicu. Materijali su od lanjske sjednice broj 19. - zato kaj su iste točke i ove godine na Dnevnem redu"
11:00 - vrnit se na posal i sjest kraj g.Gradonačelnika, a ne med fikuse, jer počinje sjednica. Sljedeće dvi ure gledat u njega i kad mi namigne dignit ruku, a kad ne namigne ne dizat ruku. Smim dvaput zajebat.
13:00 - samo pratit g.Gradonačelnika, jer on zna kamo se ide kaj pojist i ki plaća. Zet škare sa sobum, jer moramo prerezat neku traku i nešto otvorit. Nekakvu zgradu, kaj ja znam.
13:30 - nakon tega otvaranja i dalje za g,Gradonačelnikom. Idemo pojist i popit, mukte.
15:30 - zet za u kancelarije dvi litre oneg dobreg vina, po nalogu g.Gradonačelnika.
15:35 - držat se g.Gradonačelnika, da nebi blebnil na beton, jer sam malo više popil
16:00 - zamolit šofera da stane, da se mogu izrigat, jer nesmim ženi ovakav pred oči.
16:15 - jebat svima sve po spisku, jer kaj oni znadu kulko sam se ja žrtvoval za sve.
16:30 - dojt doma i zamolit šofera da mi otključa kuću i pušći me nutri. Sačekat da žena izdivani svoje. Onda joj reć da mi pripremi žagu, jer kad se probudim moram projt u park i sve to sjebat. Kad svi rušu, zač ja nebi? Ionako će mi trebat drv za najesen.
16:40 - zamolit ženu da mi stavi lavor kraj kreveta, ako mi bude mučno, i projt spat.


Post je objavljen 23.04.2007. u 17:29 sati.