Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sicksweet

Marketing

Ta taaaaam!

Eo ovo je moj prvi post napisan ikada...wave
Naravno trudit ću se da vam sadržaj uvijek bude zanimljiv i još zanimljiviji!

Al' inspiracija za pisanje me trenutno napustila,stoga evo ideje kako da budete ĆEVAP STRUČNJAK,sa porukom:

JEDITE ĆEVAPE I BUDITE DOBRI
njami


Recept za BOSANSKE ĆEVAPE:
Sastojci:
450 g ovčetine
150 g govedine
40 g luka
4 g bibera
12 g soli
za lepinju: goveđa juha ili juha u kocki

Priprema:
Meso operite, rasijecite na komadiće 3x3 cm i sameljite. Mljeveno meso miješajte rukom 15-20 minuta uz dodavanje začina. Smjesu treba ostaviti da odstoji nekoliko sati, a zatim pravite ćevape, rukom. Ćevapi se peku na običnom roštilju namazanom slaninom ili uljem, 4-7 minuta, a na električnom roštilju oko 10 minuta. Za vrijeme pečenja dovoljno ih je okrenuti dva puta. Kada su gotovi, posipaju se biberom, a prema želji mogu se posipati i peršinom. Neke ćevabdžije pobibere meso kada ga miješaju. Bosanski ćevapi poslužuju se u lepinji koja se prethodno umoči u mesni sok koji možete napraviti i od goveđe juhe. Originalni način pripremanja lepinje u srednjoj Bosni (Zenica, Travnik, Sarajevo,...) gdje su i najbolji, je da se skuha mesna juha, a najbolja je od goveđeg repa i kad se ćevapi ispeku s jedne strane i okrenu, lepinja se umoči u juhu i stavi preko ćevapa kad su se već počeli pržiti i s druge strane.
DOBAR TEK!thumbup

ćevapi u lepinji






Post je objavljen 22.04.2007. u 15:12 sati.