Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogamimoga

Marketing

25 ljudi na 17 kvadrata

Pitam organizatore Porina znaju li da se u Makarskoj u isto vrime održava i Kontraporin. Odmah su se zintrigirali. A taman su se i jedni i drugi lipo našli isprid Skale. Buć, Ankica i Suri su taman dogovarali di i kako nabavit šator koji će se postvit isprid Rockya di će se ovo prestižno natjecanje, dakle Kontraporin i održat. Stol iza side Marina Marinović, producentica Porina i Ivica Propadalo, scenograf. Kažu ako bi se Kontraporin održao bar koju uru prije Porina da bi oni svi došli u Rockya, a Propadalo bi pomogao i oko šatora. Ali teško. Svi se striktno drže termina tako da će se obe ove velike manifestacije održat istovremeno. Možda će tu ipak bit još iznenađenja.

Image Hosted by ImageShack.us
(Organizatori Kontraporina u prvom planu, a stol iza glavne face Porina)

I sad je to vrime za promidžbu Makarske. Gradonačelnik Siniša Srzić daje intervju na rivi. On poziva grđane da svi dođu na Kačićev trg di se održavaju koncerti, a posebno na dan održavanja Porina kad će se na trgu organizirati poseban program s ponekim uključivanjem uživo u prijenos. Sve će bit na velikom platnu.
Image Hosted by ImageShack.us
(Siniša Srzić daje intervju na temu Porina)

Prva koncertna zbivanja nisu prošla baš slavno. Malo gledatelja. Ali to je uvik tako na početku. Ali zato samo par metara dalje - totalna ludnica. Mašu mi iz jednog stana da svratim. Već sam bila u ovom "klubu" ranije. Stan Dina Beroša. Na 17 kvadrata čak 25 ljudi. I cila ekipa skupine "Kopito" koja je samo koju uru prije nastupila na trgu. Ali ovde je bilo puno bolje.
Image Hosted by ImageShack.us

Nema šta se nije pivalo, pogotovo u friziranim verzijama što je posebno dizalo temperaturu u ovom malom prostoru koji se pokazao kao izvrsna lokacija za multinacionalne i multikulturalne susrete. Članovi "Kopita" u su mornarskim majicama.
Image Hosted by ImageShack.us

To je pogled na jednu stranu, a na drugoj je šank na kojem se samo točilo i svi su bili dobrodošli. Saša, Marina, Miće.... Ne znam baš svima imena. Ali su svi pivali iz petnih žila i dobro se zabavljali. A to su prepoznali i gosti. Koje smo svi vidili prvi put u životu.
Image Hosted by ImageShack.us

Naime, Dino (u sredini) se fotografirao s dvojicom mladića koji su iz New Yorka. Daniel lijevo (svaka sličnost s Markom Babićem iz Skale je više nego slučajna) i Alex desno su dvojica arhitekata koji putuju po Europi. Alexova majka radi u nekoj aviokompaniji i dobili su povoljno karte do Budimpešte. Kako ih je put nanio u Makarsku ni sami ne znaju, ali su oduševljeni i sviđa ima se ekipa i grad i arhitektura.... Ma sve.
Image Hosted by ImageShack.us

Najbolji dio priče je tek uslijedio. Netko kuca na vrata. Ozbiljniji tip. Traži gazdu. Policija u civilu. A eto, sve što je dobro kratko traje. Međutim, ispostavilo se da nije ni blizu toga. Ušao čovik, pita može li ostat, ulili mu piće, da mu se baš s trga učinilo kako je ovde dobro i on bi malo s nama... Iz Sarajeva je. Kaže Dino: "Super, i moja je mater iz Sarajeva." Pogledam ga čudno, a on će "Ma nije, ali nema veze". Eto šta je pravi domaćin, nek se svi osjećaju dobro i nek misle da imaju neke veze. Popadali smo od smija. Triba sutra netko i radit....
Ali i nije bilo nekog posla. Tek mali incident na rivi. Jedan poznati ugostitelj je već u podne bio u posebnom raspoloženju. Nisu mu dali da sidne u auto. Jer bi bilo nereda po cesti. Došla i policija.
Image Hosted by ImageShack.us

Mala uvjeravanja i ipak je popustio. Prijatelj ga je odveo kući. Policija neće ništa poduzimat. Nije nikakav prekršaj u prometu. Ako ne računamo pješačenje.
Image Hosted by ImageShack.us

No nešto kasnije mu je ipak došao odvjetnik, ali mislim da ovaj put neće zaradit dnevnicu. U biti se ništa nije dogodilo. Vrime je ručku. Ali još kupit CD-e za spržit slike Marini od prošle noći. Pravac Super Konzum. E, šipak. Preuređuje se. Ništa od posla.
Image Hosted by ImageShack.us

Večeras je Cubismo na trgu. Let's party!


Post je objavljen 20.04.2007. u 15:43 sati.