Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rktkarizma

Marketing

Marija

JESUS CHRIST ARMS OUTSTRETCH                                 JESUS CRISTO CON SUS MANOS A VIELTA

Molitva prije čitanja.
Govori moja učiteljice, jer Tvoj sluga sluša. S velikim pouzdanjem dolazim k Tebi, o ljubavi vrijedna Majko Marijo, pusti da tvoj glas govori mom uhu.
Ja te ljubim od sveg srca, jer ti si Djevica, Mati Sina Božjega, mog Otkupitelja. Dolazim k Tebi, da iz Tvojih riječi naučim, da razumijem što je mojoj duši korisno. Isprosi mi u Duha Svetoga, Tvoga učitelja, koji ti je u svetosti pokazao put pravednosti, da nau¬čim što mi Ti sa nasljedovanjem Tvojih kreposti i za spas moje duše preporučuješ i savjetuješ.
Amen


Molitva poslije čitanja.

Zahvaljujem Ti, o Marijo, Ti sjedište vječne mudrosti, Ti djevičanska učiteljice kreposti. Moli Boga, da mi udijeli svoju milost, da Tebe slijedim u svemu, što si me predraga Majko poučila.
O kako se razveselila moja duša kad je razumje¬la Tvoj slatki glas: Slijedi me! Tvoji putevi su dobri, i Bogu mili Tvoji koraci. Pripravan sam vjerno te nasljedovati, da jednom, kao Tvoj vjerni sin i sluga, poslije bla¬žene smrti, dođem k Tebi u nebo.
Amen.

Nasljedovanje Marije - izvrsno sredstvo za spasenje


1 raži život i naći ćeš ga... Ja sam Mati života, jer sam rodila Onog, koji je svima, koji su u Adama umrli, podao život. Malo ti koristi tjelesni život, on vodi k smrti. Traži većma život duše, jer samo jednu imaš, i ta je dragocjena, jer je neumrla. Život duše je milost Božja i bez nje ona je mrtva za vrhunaravni život.
Slijedi moje kreposti, koje su milost Božja. Njih sam po pozdravu Anđela Gabrijela u svoj punini posjedovala, u meni su zasađene, jer sam Mati Boga Velikoga. Istina, da ti je primjer mog ljubljenog Sina dostatan da ga nasljeduješ, ali pošto sam Mati kršćana, postavljena sam ti kao uzor. Ako si, sinko, pripravan nasljedovati me, ne sumnjaj u moju pomoć.
Nitko, tko se ustručava za mnom ići, nek ne misli da mi je mio.

Nikakova molitva mi se ne dopada, koja izlazi iz srca u kojem ne stanuje ni jedna od mojih kreposti.
Znaj, da kod Boga sve mogu, jer sjedim najbliže prijestolju moga sina u nebu. Oni, koji se stave pod moje okrilje, a ne slušaju me, nikako mi se ne dopadaju, te neću za njih zagovarati pred prijestoljem Božjim. Mnogi se varaju, koji misle da su po izmoljenoj krunici ili drugim molitvama osigurali moju pomoć, i u toj nadi žive, a od mojih kreposti neće nijednu da prisvoje. Da, ja ne čujem uzdahe onih koji neće da osta¬ve svoj grješni život, i uzalud me zazivaju svi oni koji neće da ostave put bezboštva. Dijete moje, slijedi svoju Majku! Kreposti moga Sina prelijevaju se na meni, kao sunčane zrake na kristalu.
Poslušaj moj glas i ne bježi od zapovijedi svoje Majke!
Tad će preko bogatstva mojih kreposti tvoje srce biti puno utjehe, tvoja duša puna radosti i ja ću se nazvati tvojom majkom. Samo: Slijedi me!


Poniznost - temelj svetosti


U onoj istoj mjeri sam uzdignuta nad zvijezde, u kojoj sam se najdublje ponizila. Upoznala sam da Bog ohole baca s njihovog prijestolja, a ponizne podiže. Gabrijel me pozdravio sa milosti puna, a ja sam se nazvala službenicom Gospodnjom, i tad sam postala Majka Isusa Krista. Milosti i prednosti, kojima me Bog uzvisio, da budem Mati Njegovog Sina, uvijek su me zadr¬žali u najdubljoj poniznosti. Znala sam, da sve što sam primila, iz ruke je Gospodnje i zato mi zao duh nije mogao škoditi s oholosti.I što sam se niže ponizavala, bila sam više uzdi¬gnuta.Nema veće ludosti, nego se oholiti nečim što nije naše. Ne polazi velike važnosti što posjeduješ kakve odlike, već kako ih upotrebljavaš da Bogu budu mile. Što ti koristi veliko znanje, tjelesna ljepota, izva¬nredne duševne sposobnosti, kad sve to upo¬trebljavaš u zle svrhe?
Mnogi, kad bi imali darove što ih ti posjeduješ mnogo bi ih bolje upotrebili. Veliki talenti ne čine te blaženim sami po sebi; dapače protivno, ako ih ne upotrebljavaš na čast Božju, ili ako ih zakopaš kao zli sluga u Evanđelju. Ne prezri ni one koji su sa manje dobrih darova obdareni, nego ti. Čovjek jednostavan, ako je pobožan, dopada se i bez velikih sposobnosti Bogu više, i veći je u kraljevstvu nebeskom, nego mudraci ovoga svi¬jeta, koji veliku mudrost posjeduju, ali su pokvarenog srca, te su naduti zbog svojih spo¬sobnosti. Svaki put, kad se spomeneš Božjih dobročinstava, prezri svaku ispraznost i neurednu ponosi-tost. Promisli uvijek od koga si primio darove, i da ćeš jednom strogi račun dati kako si ih upotrije¬bio.
Bez poniznosti ne dopadaš se Bogu niti ljudima. Pa ni meni se takav ne dopadaš, jer ja ljubim na svojim štićenicima sjaj poniznosti. Nikada sebi ne utvaraj da si bolji od drugih, jer ne znaš da li su možda drugi mnogo dostojniji u Božjim očima. Promotri samo svoje prestupke i odmah će se tvoja oholost smanjiti. Ne prezri niti grješnika, kao što ni ja sama nije-sam prezrela Petra ni Magdalenu, jer tko zna neće li grješnici u nebu na višem mjestu biti i u krepostima te preteći? Ludost je, kad koji za kojom čašću teži koja ne dolazi od Boga, jer time samo ističe svoje samo¬ljublje.
Sigurno se ne osjećaš sretnim, kad samo za svo¬jim željama težiš i ne možeš sačekati vrijeme, kad će te Bog pozvati.
Beskorisno je, i protivština ćeš imati u svakoj časti, koju si na nepošten način postigao. Takvom častohlepnom čovjeku predstoji brzi i sramotni pad; iako se je sve do svoje smrti nad drugima uzdizao, doživjet će strahoviti svršetak. Svi oni, koje je on prezirao, nogama će gaziti ostatke njegove. Nije svako ponizivanje krepost. Više puta je samo pretvaranje, kojim se u ništetnoj stvari licemjerno ponize, a u svojoj nutrini se uzdižu nad sve ostale. Zašto se ponosiš, ti, koji danas živiš, a sutra tvoje tijelo već crvi rastaču, i u grobu te izjedaju? Nitko nije na tebe ni pomišljao prije tvoga dola- ska na ovaj svijet, a čim umreš svi će te zabora¬viti, kao da te nikada nije ni bilo. Preobrati svoju ispraznost u poniznost, ako želiš da budeš gdje sam ja, i gdje me blaženom nazivaju svi naraštaji. Nasljeduj me!


Post je objavljen 19.04.2007. u 11:28 sati.