Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/varuker

Marketing

ZLA BUKA

kratkoročno izlaganje ovakvoj glazbi može izazvati ozbiljna mentalna oboljenja, ugruške, čireve i unutarnja krvarenja; ako se pak radi o duljem vremenskom periodu (od kojih 10-15 minuta) primječuju se nuspojave slične dugotrajnom izlaganju teškoj radijaciji...
ovaj članak posvečen je legendama tvrdokornog panka - finskom bendu Kuolema, žrtvama, preživjelima, te mom dugogodišnjem prijatelju koji je nekim čudom razvio otpornost (a sluša ih svakodnevno) pa se na njemu posljedice skoro i ne primječuju... slično fenomenu dva ruska inžinjera koji su černobilsku havariju dočekali tik do reaktora te su također otporni na sve vrste radijacije.
Kuolemu su 1982. godine osnovala četri pijana idiota u gradiču Kemiju na sjeveru Finske. Ime benda u prijevodu znači 'smrt' a u prvoj postavi su svirali Walde -gitara (inače bubnjar M.A.P.-a i Terveet Kädeta), Ile -vokal, Weke -bubanj i Juki -bas. U tom prvom razdoblju snimili su samo jednu kazetu za Propaganda Records i pojavili se na legendarnoj kompilaciji 'Hardcore 83' di su skoro svi najvažniji finski bendovi iz tog vremena (Riistetyt, Bastards, Rattus, Tampere SS, Destruktions, Sekunda, M.A.P., Kansan Uutiset)
E al kako su momci iz benda sve sami najgori kroneri moralo se dogodit neko sranje i tak je sljedeče godine gitarist Walde na nekom tulumu pijan pao s balkona i poginuo. Zamjenio ga je Mäkinen iz Rutta i u toj postavi su se pojavili na kompilaciji 'I Trash Therefore I Am' iz 85' i raspali se.
Prošlo je dosta vremena ( jedino vremena može biti dosta, alkohola nikad) dok je Ile odlučio ponovo okupiti bend, ovaj put sa ekipom iz Helsinkija. Bilo je to 2001., a več iduče godine izdali su album 'Molya, Perkele!!!'.
Od tada do danas snimili su par split albuma i ep-ja; jedan i sa Agathoclesima i stalno sviraju okolo.
naslovi pjesama su uglavnom nekakve psovke i prijetnje a tekstovi su na finskom al i da su na hrvatskom nebi se niš kužilo tak da ko ga jebe... buka se nastavlja...

evo našo sam dva videa pogledajte si ih obavezno
ovo je spot; stvar se zove Viina & Aineita (cuga & pilsevi)


a ovo lajv sa njihove 'Everyone in Finland should be killed' turneje


Post je objavljen 18.04.2007. u 23:12 sati.