Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misakvecernji

Marketing

DETEKTIV SANJAČ

Chrisa Robinsona zbog njegovih neobičnih parapsiholoških nadarenosti zovu «Detektiv sanjač».

Robinson – koji živi u Bedfordshireu, sjeverno od Londona – danju radi kao čistač ureda, a noću, kada ode u krevet, pretvara se u vidovnjaka. Njegova upozorenja na buduće događaje dolaze mu u snovima, koje on pedantno zapisuje u svoj dnevnik snova. Tijekom godina njegovi snovi predvidjeli su avionske nesreće i IRA-ine napade u Britaniji. On također tvrdi da je predvidio černobilsku nuklearnu katastrofu, pad aviona kod Lockerbyia, kao i ubojstvo televizijskog voditelja Jilla Dandoa koje se dogodilo u Londonu.

Velik dio toga bio je objavljen na britanskim, američkim, japanskim i njemačkim televizijskim programima, i Robinson je često dopuštao da se njegove sposobnosti testiraju.

Profesor Gary Schwartz sa Sveučilišta u Arizoni (kojega sam i sam imao prilike upoznati – ne sveučilište, nego Garyja) također je proveo niz eksperimenata s britanskim vidovnjakom. Robinson je sada na Internetu objavio svoju video kolekciju tih zadivljujućih intervjua i dokaznih testova.

Evo jedne «cvebe»: 11. kolovoza 2001 na sveučilištu u Arizoni Robinson je tijekom njihovog jutarnjeg razgovora rekao Schwartzu: «Ne želim ni govoriti o onom što sam noćas vidio.» Upitan zašto, odgovorio je: «Zato što su teroristi zabili avione u one tornjeve blizance.»

Video materijali prikazuju i njegovo pomaganje u slučaju jedne nestale japanske djevojke, njegove pokušaje da upozori organizatore britanskog zrakoplovnog mitinga (u Fairfordu, Gloucestershire) da će se dva aviona sudariti u letu – vidovnjak je postao očevidac tog događaja – i uspješan eksperiment uživo koji je izveo za voditelje televizijskog šoua Richarda i Judy, u kojem su ga, zavezanih očiju, odveli na ciljano mjesto, za koje se pokazalo da je most Tower Bridge na Temzi.

Richard i Judy su tada otvorili zapečaćenu i potpisanu omotnicu u kojoj su bili «tragovi» koje je Chris Robinson vidio u svojim snovima prethodne noći. Govorio je o bolnici ili mostu s prozorima – što je odličan opis Tower Bridga – u blizini rijeke, i opisao je druge stvari koje su televizijski voditelji smatrali vrlo značajnim. Ranije tijekom iste emisije s Richardom i Judy, voditelji su uživo nazvali prof. Schwartza i upitali ga kako ocjenjuje rezultate 10-dnevnog eksperimentiranja koje je izveo s Chrisom Robinsonom, u sklopu kojega ga je svakog dana vodio na drugu lokaciju, slučajno izabranu nakon što je san zapisan.

Prof. Schwartz je odgovorio: «Tehničkim rječnikom rečeno, zapanjila me preciznost! Bio sam potpuno iznenađen... Dan za danom, primao je vrlo konkretne informacije povezane s procesom odlaska na tu lokaciju, informacije o lokaciji, i informacije o ostatku dana, iako je eksperiment bio službeno završen.» Schwartz je dodao da bi bilo impresivno da je bio precizan u pet od 10 eksperimenata. Međutim, on je bio u pravu u 10 od 10 eksperimenata.

Ti i mnogi drugi televizijski isječci, kao i njegovi vlastiti video-dnevnici o eksperimentima u Arizoni i intervju s prof. Garyem Schwartzom, ukupno preko tri sata snimki, mogu se pronaći na ovoj web-lokaciji: http://video.google.com/videosearch?q=arizona+experiments
Neke od tih isječaka moći ćete bolje razumjeti, ili ih staviti u kontekst, ako posjetite web-lokaciju samog Chrisa Robinsona: http://www.dream-detective.com/




Post je objavljen 18.04.2007. u 22:08 sati.