Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kakav ministar, takva policija

Neki dan Nova TV napravila je intervju s odbjeglim osuđenikom Emilijem Bungurom iz slučaja Lora. Nakon tri godine skrivanja, Nova TV uspjela je pronaći Emilija koji se skriva negdje na području Splitsko – Dalmatinske županije. To policiji nije pošlo za rukom iako Ivica Kirin tvrdi da policija odlično radi. Tu je i slučaj Brodosplit gdje za hrvatsku policiju nije ništa bilo sporno, pa je na kraju austrijski interpol pokrenuo hrvatsko državno odvjetništvo. Policija i dalje nije niti namjerava poduzeti nikakvu akciju. Pa onda imamo i slučaj gdje policajcima narkodiler plaća kavu dok ga privode. I tako dalje…

Zatim imamo na drugom kraju Hrvatske isto zanimljive slučaj policijske agilnosti gdje se vode procesi protiv Glavaša, poznatiji po nazivima kao slučaj „Selotejp“ i „Garaža“. Ovdje se policija također iskazala svojim radom pa se tako dešavalo da u toku istrage zaštićeni svjedoci zbog prijetnji mijenjaju iskaze. Vjerojatno i tu policija odlično radi prema Kirinovim mjerilima dobrog rada.

Kako riješiti ove probleme? Jednostavno… fino napraviti rokadu u policiji. Policiju iz Slavonije poslati u Dalmaciju i obrnuto. Pa da vidimo koliko će trebati policiji da nađu bjegunca i kako će biti nemoćni u zaštiti zaštićenih svjedoka.

Stanje u policiji je generalno govoreći kaotično. U Zagrebu policija još koliko – toliko funkcionira, ali čim se udaljimo malo od Zagrebačke županije, policija sve više liči na neku kolumbijsku nego hrvatsku. Tako će na žalosti sigurno i dalje biti bar do trenutka kad na mjesto ministra ne dođe netko tko će za početak biti u stanju složiti jednu smislenu prosto – proširenu rečenicu, a da već slijedeći dan ne osvane kakav novi uradak na „jubitou“.

Biste li vi ozbiljno shvaćali svojeg nadređenog da lupeta kao što to lupeta Ivica Kirin, ministar unutarnjih poslova koji samog sebe smatra inteligentnim i akademski obrazovanim čovjekom?

Post je objavljen 13.04.2007. u 09:07 sati.