Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijskakuhinja

Marketing

Jug - it's hot, hot, hot, hot, hot


www.mapsofindia.com

Južnoindijsku hranu tvore sočne kombinacije okusa, boja, začina, mirisa i izgleda. I puuuuuuno je ljuća od sjevernoindijske.

Glavna namirnica i sastojak je riža koja se nalazi u idlijima, dosama (došama) i vadama koje poslužene uz sambar, rasam i razne povrtne curryje čine ukusan i lakoprobavljiv obrok. Glasoviti su i subjiji (sabđiji) od patliđana, okre i zelja te kokos ili kokosovo mlijeko koje kao sastojak mnogih 'gasi' južnoindijsku ljutinu.


copyright www.nandyala.org

Najčešći začini i sastojci:
- lišće curryja
- gorušica (rai),
- asfetida (hing)
- papar
- tamarind (imli)
- piskavica (
- čili

Najpoznatija jela:
Idli
Fermentirana mljevena riža i urad dal skuhani na pari - neobično i ukusno
Dosa
Palačinke od fermentirane riže i dala
Sambaar
Gusta juha od dala ili leće začinjena čilijem
Rasam
Ljuto-kisela juha

Izvori:
Wikipedia
About.com
TarlaDalal.com
Tarla Dalal: Swadisht Subzian


Post je objavljen 11.04.2007. u 14:25 sati.