Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

UN DIJETA

Dakle, ovaj je post bio već jednom napisan... ne znam, valjda sam beskrajno strpljiva kad se radi o tako nekim glupostima. Lijepo sam odabrala kategoriju, ulickala sve, dodala fotkice... i nema!
Da se ja vratim na dijetu! Upute za držanje ove dijete imamo već 2 godine, prvi puta smo je, moj suđeni i ja, provodili prošle godine tokom ljeta, a ovaj put smo se odlučili za hedonistički, bikovski pristup - između Uskrsa i godišnjeg odmora!
Prošle smo godine dijetu držali mi, doma i još dvije kolegice s posla. Svi smo bili u istom ritmu, pa smo si bili podrška i kontrola. Tako je "voćni dan" pao na nedjelju... pa priča kolegica da je bila na bazenu s klincima, da je rođaka donijela domačeg suhog mesa..."Nisi valjd i ti jela?", užasnule smo se nas dvije, a naša će kolegica mrtva-hladna "Pa ne zna dijeta jesu li kobasice voće ili ne!"
Donosim vam kraću, od dvije verzije koje imam, ali nije mi problem emajlirati i dužu verziju, iako piše u biti isto!

Ova dijeta pored skidanja viška kilograma, čini promjene u metabolizmu i to je garancija da se izgubljeni kilogrami neće više vratiti.Dijeta traje 90 dana i za to vrijeme izgubi se 18-25 kilograma. Ako je potrebno skinuti manje kilograma dijeta se može prekinuti, ali neće doći do promjene u metabolizmu. Mi smo gubili po kilu svakih 4 dana, tj. u jednom ciklusu, s tim da sam ja došla do 50 i ni makac. To je i dobro, jer ne želim izgledati ko anoreksična, rađe imam koju kilu više!

Doručak: uvijek isti...svih 90 dana voće. Jede se uvijek u paru (2 jabuke, 2 kruške, 2 naranče ili šaka sitnog voća)
DIJETA UVIJEK POčINJE PROTEINSKIM DANOM
REDOSLIJED SE NE SMIJE MIJENJATI

PRVI DAN-PROTEINSKI DAN
Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
RUČAK:
meso kuhano ili pečeno u količini od tri šnicla, 1 komad kruha, i salate u neograničenim količinama. Na kraju popiti 2 dcl goveđe juhe bez rezanaca. Umjesto mesa mogu se pojesti 3 kuhana ili pečena jaja. Mlijeko i sir mogu se jesti samo ovaj dan. Juha se mora obavezno popiti. Znači, meso ili jaja, odnosno dio mesa možemo zamijeniti sirom. Za salatu možemo uzeti bilo koje povrće (sve povrće koje inače jedemo sirovo)
VEČERA:
isto kao i ručak, ali bez juhe. Treba voditi računa ako smo ručali meso treba i večerati meso, odnosno ako smo kombinirali sir ili jaja. Znači identično ručku samo bez juhe.

DRUGI DAN-ŠKROBNI
Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
RUČAK:
jedan duboki tanjur pun do crte: graha, graška, riže ili krumpira začinjeno (svi uobičajeni začini koje inače koristimo:sol, vegeta, papar, kečap, kuhana rajčica, lovor, origano itd.) i komad kruha i salate po želji neograničeno
VEČERA:
isto kao ručak ali samo pola tanjura, manje kruha i salate

TREĆI DAN-UGLJIKOHIDRATNI
Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
RUČAK:
kuhano tijesto uz dodatak začina ili pizza samo s kečapom, gljivama i začinima ili bilo koje slano pecivo, količinski poput pizze
VEČERA:
dva manja komada torte ili 3-4 kolača ili 3 kugle sladoleda i obavezno jedno rebro čokolade za kuhanje

ČETVRTI DAN-VOĆNI DAN
Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
RUČAK: raznoliko voće
VEČERA: isto kao ručak

VRLO JE VAŽNO IMATI SAMO TRI OBROKA U PRIBLIŽNO ISTO VRIJEME SVAKI DAN

Tri puta za vrijeme trajanja ove dijete (jednom mjesečno) treba se jedan dan piti samo voda.
Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
Taj dan se naziva VODENI DAN, koji uvijek ide iza voćnog dana, a poslije njega započinje PROTEINSKI.
Kava i čaj mogu se neograničeno piti, samo bez šećera

Poslije završene dijete treba jesti normalno, s tim da voćni doručak ostaje još 90 dana

Tokom dijete ću svakao donositi i recepte kako doskočiti monotoniji u ovakvom režimu prehrane!!!

Vodenog dana smo izgubili 1 kg, cijeli dan bili na vodi, a djeci moraš skuhati! Odabrali smo da to bude nedjelja, pa smo se ujutro ubijali od posla, a iza 15h nismo bili za ništa i samo smo maštali osutrašnjem mesnom danu! Poslije smo dobili natrag tu kilu i nismo počeli skidati kile cijeli sljedeći tjedan! Ne vidim puno smisla u tom vodenom danu osim "čeličenja" duha, tako da sumnjam da ćemo se ovaj put upuštati u tu pustolovinu!
Bilo je tu svakakvih recepata i načina da se jede raznoliko, a meni je ipak bila motivacija čekati od ugljukohidratnog dana do ugljikohidratnog dana. Dijeta je i praktična jer imaš zadano kaj se kuha, pa nema brige kaj sutra kuhati, večera se isto, a svakog 4 dana se ne kuha jer je sutra voćni dan i nitko se ne žali kaj se jede "ko ptice nebeske"! Mora se priznati da je ovo dijeta tokom koje možete biti sve samo ne gladni, jer se jede redovito i obilno.
Rezultati slijede. Ja krečem s 59 kg (nekih 8 - 9 viška), a presvetli s 94 (višak je oko 14 kg)!

Post je objavljen 10.04.2007. u 22:12 sati.