Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Image and video hosting by TinyPic



Tada rekoše jedan drugome: "Nije li gorjelo srce u nama dok nam je putem govorio, dok nam je otkrivao Pisma?" Lk 24,32



Da Isus nije uskrsnuo,
dvojica učenika bi se vratili u Emaus, sve bi dobro prespavali i nastavili bi uzgajati cvijeće i povrće.
Da Isus nije uskrsnuo,
Njegovi učenici bi se još nekoliko dana skrivali a onda bi se oprezno vratili svojim kućama i mrežema i ribama na Genezaretskom jezeru a da nikad ne bi spomenuli nikome kako su tri godine slijedili jednog Učitelja.
Da Isus nije uskrsnuo,
još bi se neko vrijeme pričalo o mladiću iz Naima kojeg je Dobri Rabbi oživio, i o gubavcima koje je izliječio, no s vremenom bi i ta galilejska priča pala u zaborav.
Da Isus nije uskrsnuo,
ni Marko ni Matej ni Luka ni Ivan ne bi napisali Evanđelja,
niti bi Savao postao Pavao.
Da Isus nije uskrsnuo,
jedan mladić imenom Stjepan ne bi dopustio da ga kamenuju.
Da Isus nije uskrsnuo,
ne bi danas bilo onih koji se zovu kršćani, ne bi bilo Crkve.
Da Isus nije uskrnuo ne bilo toliko blogova koji pišu o vjeri u Njega.

Isus je uskrsnuo,
i dvojica iz Emausa su se istog dana, iako umorni, vratili u Jeruzalem da drugima kažu o Radosti. I Isusovi učenici su i dalje slijedili Najdražeg Učitelja, ni smrti se više nisu bojali, i do današnjih dana se priča o Njegovim čudesima o liječenju teško bolesnih i o umnažanju kruha. Evanđelisti su radošću srca pisali evanđelja, i ne samo oni, nego sve do našeg vremena, ljudi pišu o Isusu iz Nazareta. I samo izgovoriti Njegovo ime, životu daruje novu snagu. Stjepan i toliki nakon njega su Kristu ostali vjerni i pod udarcima smrti. I na svim naseljenim kontinentima postoje kršćani koji se okupljaju u Isusovo ime i koji idu u Crkvu.

A koliko ima blogova, ne znam točno :), ali ih ima, Image and video hosting by TinyPic zbog onih koji vjeruju u Isusovo uskrsnuće. Jer da nije tako, ni ja ne bih imala što pisati. Dobro, možda i bih, ali bi tada moji postovi bili prepuni gorčine, bijesa i priličnog očaja zbog teškog životnog puta. Moj očaj je poništen u svjetlosti Uskrsa i zamijenio ga je smisao novog dana i novih početaka koji mi daruje moj Spasitelj koji je živ!



Post je objavljen 09.04.2007. u 09:17 sati.