Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogamimoga

Marketing

Ubila nam se gradska vlast…

… što će reći da je pala! Da, gradska vlast je pala tiho. Još se ne zbori o tome da Siniša Srzić (NL), koji je na vlasti u Makarskoj u koaliciji s SDP-om, lagano gubi pozicije. Oporbeni HDZ, koji s DC-om ima sedam glasova u Vijeću, kupio je člana Nezavisne liste Ivana Pandžića te tako, s po jednim glasom HČSP-a i HSU-a, dobio većinu od 10 glasova u Gradskom vijeću koje broji ukupno 19 vjećnika. Vladajući će, kako čujem, pokušat pregovarati i s članovima HČSP-a (pojedini se kunu da neće) i HSU-a. Konačni ishod političke trgovine trebao bi se znati sutra. Do tada će se ispitati i može li Pandžić, koji je u Vijeće došao kao zamjena jednom vijećniku NL, biti zamijenjen kako bi se spriječilo njegovo priključenje desnoj opciji (izgleda da je pravno neizvedivo, ne znam još). Ali izgleda da je stvar gotova. Slijedeća sjednica Vijeća trebala bi biti dan-dva iza Porina, 23. ili 24. travnja, i na njoj bi se trebao dogoditi prevrat. I eto ga. Pitam danas političare ispred Skale mogu li ih slikat (ono, stvar je gotova). Nisam baš dobila neki odgovor.

Image Hosted by ImageShack.us
(Desna politička opcija okupila se danas ispred Skale. Dvojica sjedaju, Novak i Ožić-Bebek, ostali dolaze)

A kad si u politici uvijek se možeš nadat da će ti netko radit o glavi.
Image Hosted by ImageShack.us
(Dogradonačelnik Dragan Srzić i Antiša Montana gledaju praćare na Sv. Petru. Slika nema veze s konstatacijom iznad nje)

Neću pričat o praćarima jer su svi pisali i snimali i govorili. Osim da je Tom Dubravec, poznati fotoreporter Globusa, poslao reportažu o ovom događaju u France press, za koji također radi.
Image Hosted by ImageShack.us
(Tom Dubravec na djelu. Btw, u cafe baru «Pink panter» na Lištunu otvorena je njegova izložba fotografija. Traje još 15-ak dana. Obavezno pogledati! Ipak je on jedan od najboljih hrvatskih fotoreportera)

Bilo je to na Sv. Petru, a čim se spustiš – hotel «Miramare». Opet u centru pažnje. Danas su sve oči na Plišćevcu bile uprte na krov. Neki mladi, nisu parkurovci kaže Vice, popeli su se na krov. Je da ja volim taj adrenalin i da mi se sviđa hrabrost, ali i malo pameti bi negdje trebalo uključit. Dragi moji, toliko sigurni ipak ne možete bit. Jedan krivi korak…. A neću popovat.
Image Hosted by ImageShack.us
(Najprije se jedan mladić popeo na krov «Miramarea»)

Image Hosted by ImageShack.us
(Nešto kasnije pojavio se i drugi, koji je malo i prošetao po kosini)

Image Hosted by ImageShack.us
(U krupnom planu. Rekli bi neki – jadni roditelji)

Povratak na rivu. Na špicu. TV ekipa i moja frendica Edita. Umirali smo od smija s ludim Robertom Zuberom. On i Miha s HTV-a bili u kolege Matka na ručku. Teta Ivanka, Matina mama, potrudila se spremit specijalitete,riblji meni. Naravno, Miha to ne jede. Ali Zuber je spašavao stvar. Sve je živo pojeo. Ostala jedna liganja. Ako je domaćica i pomislila na zalogaj, Zuber je već krenio. «Ja sam ipak gost», zaključio je on pravdajući se kako mora spasit obraz kolegi Mihi. Bili su ovdje zbog aukcije slika u humanitarne svrhe, za dječaka Marina Radića.
Image Hosted by ImageShack.us
(Zuber je želio ostat još jedan dan u Makarskoj i uživat na suncu. Sviđa mu se sve. I žene. Ali kaže da nešto proba da bi njegova žena Dijana Roko poduzela drastične mjere poslije kojih je više ne bi mogao prevariti ni da hoće. Nećemo detalje... ha, ha, hahahaaa)

Slažem događaje nekako po mjestu događaja, a ne kronološki. Nemojte da vas zbuni. Krećemo s rive na Dugiš. Netko je zapalio autobus makarskih rukometašica. Izvana je sve izgledalo ok. Sreća da su vatrogasci bili brzi. Imamo stvarno «Vatrene dečke» za svaku pohvalu. Ma šta oni američki… Nemaju oni pojma šta znači radit u našim uvjetima.
Image Hosted by ImageShack.us

U autobusu su izgorila zadnja sjedala i tapecirani dio.
Image Hosted by ImageShack.us
(Policija obavila očevid. Kažu da su me očekivali još tijekom noći)

A kad smo kod vozila, moram se vrati na rivu. Neki baja parkirao nasred šetnice. Njegov švercedes je satima bio parkiran isprid «Kostele». Unutra neka invalidska iskaznica. Ali ne vidi se ime. I da ja to sad komentiram svi bi me živi iznapadali. Ali i ovo je dosta.
Image Hosted by ImageShack.us
(Mercedes splitskih tabli na šetnici)

Prošlu nediju (od kad ja nisam pisala post?!!) skupila se znana ekipa ispred Skale. S njima i barba Ratko. Ali maskiran. Stavili su mu periku na glavu. Išli su u Makar peć meso i igrat buće. To smo naravno ovjekovječili. I zastavu razvili. Ipak je svaki njihov odlazak jedan povjesni trenutak za ovaj grad. Koja luda ekipa.
Image Hosted by ImageShack.us
(Mladinov, Kvijo, Vrcan, Mendo, Peko, Bakota i barba Ratko)

Moram se malo osvrnit i na prethodni post. Nešto su mi spočitavali da hoću zavadit Istok i Zapad. Pa, judi moji, ko to može?! I na globalnoj razini se oni jako dobro razumiju. A sve ostalo je samo privid za široke narodne mase.
Image Hosted by ImageShack.us (Sjedinjeni Istok i Zapad, Osama Bin Laden i varijacija na McDonalds, a di će nego u Rockya)

I Stipe Mađor iz «Hladnog piva» je s curom Teom bio danas po gradu. Pitam odmah kako to da je Makarska preskočena u njihovoj turneji na kojoj trebaju predstaviti novi album. Treba počet 25.5. Stipe kaže da će se sve sredit. Ja mu virujem. Ako ništa onda će, kako je Edita predložila, a Vice podržao, bit održan unplugged koncert u Rockyu za vrime Porina. Yes. Imamo rezervirana mista. (koji bi to krkljanac bio…, ali zamislite…).


Post je objavljen 06.04.2007. u 20:13 sati.