Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imotskakrajina

Marketing

Misa za Josipa Jovića

U Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića 31.3. je služena misa zadušnica za pokojnog Josipa i sve poginule u Domovinskom ratu.
Misu je sluzilo 9 svećenika, iz okolnih mjesta i Splitsko-Makarske Nadbiskupije, Ove godine misi zadušnici je pristvovao i ministar unutranjih poslova Ivica Kirin koji je nakon mise zadusnice u prostorijama OŠ Aržano održao prigodni govor i tom prilikom kao dar školi uručio računalo. Poslje akademije posijetio je roditelje pok.Josipa Jovića.

Misi su takodjer prisustvovali i ravnatelj policije Marijan Benko,načelnik PU splitsko-dalmatinske Ivan Merćep i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader

Vijence na grob Jospia Jovića položili su izaslanstva policije, županije, vlade i ostalih.

Naime na Uskrs 1991 svoj mladi život, kao prvi u redu brace, izgubio je mladi Aržančan Josip Jović. U mjestu poznat kao dobricina i veliki radnik... Njegov sprovod 1991. godine privukao je u Aržano masu od 50. 000 ljudi i to je dan koji je ostao u sjećanju svakog Arzančana i Hrvatskog Domoljuba.

U znak sijećanja na prvu žrtvu Domovinskog rata pok.Jospia Jovića u Aržanu se svake godine igra Memorijani nogometni turnir Josip Jović koje je po svojoj kvaliteti jedan od prva tri turnira u županiji. Takodjer u spomen na poginulog Hrvatskog vojnika Petra Žaju koji je takodjer iz Aržana svake se godine u prostorijama OS Aržano igra memorijani sahovski turnir.

U svakom slučaju treba pohvaliti Aržanskog župnika don.Antu koji je svojim angažmanom i tvrdom voljom uspio vratiti interes hrvatskih političara i medija za obilježavanje smrti prvog Hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića što i nije bio slučaj proteklih godina.

Bilić Ivan


Post je objavljen 04.04.2007. u 16:34 sati.