Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

24. Tjedan suvremenog plesa

vrijeme: 1.6.2007. - 10.6.2007.
organizator: Hrvatski institut za pokret i ples
url: http://www.danceweekfestival.com/

U organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples od 1. do 10. lipnja u Zagrebu i Rijeci održat će se 24. Tjedan suvremenog plesa, na kojem će se izvesti petnaest inozemnim plesnih predstava te izbor iz hrvatske produkcije.


Umjetnička ravnateljica Mirna Žagar predstavila je na konferenciji za novinare program inozemnih umjetnika, dok popis hrvatskih izvođača još nije dovršen.


Kao atrakcije ovogodišnjeg festivala Žagar je najavila nastupe Louise Lecavallier iz Kanade, dugogodišnje članice trupe 'LaLaLa Human step', te suvremenih europskih plesnih trupa – 'Aterballetto' iz Italije i 'Drift' iz Švicarske.


Na tjednu će, među ostalima, gostovati Vera Mantero iz Portugala, the Kibbutz Contemporary Dance Company iz Izraela te belgijsko kazalište Victoria.


Kao uvod u 24. Tjedan suvremenog plesa najavljen je nastup francuskog Baleta Preljocaj koji će 25. i 26. travnja s predstavom 'N' gostovati u Zagrebačkom kazalištu mladih, u sklopu ciklusa Europskog kazališta.


Žagar je izvijestila i o dvije novine koje bi mogle bitno utjecati na plesnu scenu u Zagrebu i Hrvatskoj. Postoji inicijativa da se na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu otvori plesni odsjek, dok bi bivše Kino Lika do travnja 2008., a možda i ranije, moglo biti prenamijenjeno u plesni centar.


U popratnom programu Tjedna suvremenog plesa održat će se plesne radionice, izložbe i razgovori o izvedenim predstavama.


Tjedan ove godine ostvaruje suradnju sa Školom suvremenog plesa Ane Maletić na produkciji plesne predstave putem koje će učenici srednje škole dobiti mogućnost rada s profesionalnim koreografom.

(Hina)

Više o tjednu suvremenog plesa




Post je objavljen 03.04.2007. u 16:45 sati.