Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putkasvjetlu

Marketing

Jedna od onih stvari koje ti promjene život...

Svratila sam kod jedne od mojih omiljenih blogerica i tamo nađem post o stvarima koje su vam promjenile život... Uvijek postoji neka takva, ponekad je primjetimo, ponekad ne...Dok sam joj pisala komentar, nešto me vratilo unatrag u veljaču 2005.

Image and video hosting by TinyPic a n đ e l i na d j e l u...

Krajem 2004 pročitala sam knjigu Hodočašće Paula Coelha. O knjizi bi mogla nadugo i naširoko, ali ne u ovom postu, uglavnom, čvrsto sam odlučila da ću otići u Santiago di Campostella i to starim hodočasničkim putem sv. Jakova iz Francuske do navedenog grada. Nisam istina znala kako ni kada, ali odluka je pala.
U isto vrijeme otišla sam raditi nekakve krvne pretrage i otkrila povišeni prolaktin. Ginekolog mi je rekao da neću moći više zatrudniti ukoliko ne koristim Bromergon, tabletice. Počela sam ih piti, ali izazivale su takvu mučninu i vrtoglavicu da sam odustala od njih, razmišljajući na način da dvoje djece već imam i da se ne trebam mučiti.
Početkom veljače 2005, zamolio me don Ante Skračić da vodim program za Dan života. Sreli smo se da bi se dogovorili oko toga i zapričali se.
Don Ante je cijeli život želio otići na Sinaj i gledati izlazak sunca. Uspio je to tek u starim danima i onda se tamo razbolio i nije se mogao popeti. Članovi grupe donjeli su mu slike s vrha Sinaja, ali to nije isto, i rekao mi je da ništa ne odlažem za starost, što mogu sada neka napravim sada.
A ja sam mu pričala kako želim u Santiago. Iznenadio se i rekao da se te godine obnavlja zavjetni put šibenčana na grob Sv. Jakovu (!) i da je u prošlosti bio običaj da svaki odrasli župljanin župe Sv. Jakova (šibenska katedrala) ode na taj put, a ako zbog bolesti ne može da plati nekom drugom.
Pitao me, onako usput, zašto imam samo dvoje djece, i ispričala sam mu zašto, a on mi je rekao da se takvi problemi prinesu Sv. Nikoli Taveliću, šibenčaninu, čije je svetište u mom gradu.
Čvrsto sam odlučila da 15.10.2005. idem u Španjolsku.
Navečer sam se pomolila svetom Nikoli Taveliću, da mi pomogne u mojoj bolesti.
I onda je stigao dar s neba...ništa od hodočašća.
Došla je ova bebica, 04.11., izračunajte koliko je bio brz i uzmite u obzir da sam rodila malo ranije...

Image and video hosting by TinyPic

Čovjek snuje, Bog određuje
ili
Kada se Bog najslađe smije? Kad čovjek planira...wave

Post je objavljen 02.04.2007. u 21:31 sati.