Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svestomladivole

Marketing

MARŠ U TRI...

Razlagajući odbjegle tonove, prema shemi samodestruktivnih ideja novonastalih pobijeda i starih poraza, dođoše krajnosti do činjenice da je svaka ona sila koja je donijela kreativnost kao novorođenče, razapeto među svijetovima, bila ljutnja. Bijes.
Ili odgovor na sve ono što je prestalo biti onakvim kakvim se, samo na prvi pogled, činilo. Ipak postoji rupa u svim tim zakonima kojih se moramo držati, kako bi jednog dana uskrsnuli pred veliko-opisniog i razno-stranično-prepoznatog Boga. Ljutnja traži svrhu, a donosi bijes, bijes predvodi smrt, a smrt razlikuje istine. Ne vjeruje smrt u čovjeka.

Iskradajući se iz mračnog zaklona, koji je godinama donosio samo nered, pogled odlazi u sjenu, jer se strah od svijetlosti, koja je tako dugo bila zatočena, ne može jednostavno zaboraviti. Ona proizlazi iz nemira, koji se nikada nije činio mirnim, ali je čekao svoj trenutak. Bio je u "undercover" misiji, na terenu bezgraničnih sila pokreta, suza i samosvjesnosti.


Photobucket - Video and Image Hosting



Koliko su bitni konflikti u situacijama nadnaravnog mira i spokoja, samo velečasni Ja može da prepozna. Koliko bijes donosi konstruktivnu ideju i želju za prijevremenim, uranjenim razbijanjem svakidašnjice i oblaka što su se nadvili nad istom, samo velečasni Ja može da zna. Ali koliko metaka treba uputiti u koju glavu, e to ni velečasni Ja ne zna. Velečasni Ja zna samo da nikada ne treba prestati vjerovati u plagijate velikoumnih i, općenito velikih, umova. Jer velikoumni plagijat ne može znatno biti manji od uma velikih dimenzija.

Photobucket - Video and Image Hosting



Pritisnuti tipku za sreću i tipku za tugu, za bol i bijes čak, nije teško. Nije toliko teško. Lagano je. A najlakše od svega je pritisnuti gumb smrti, koji će zauvijek, u percepciji, izbrisati dotičnu misao. Ali, ajde budi ti hrabar i odvaži se. Hrabrost je neupitna kada prestaješ vjerovati ili kada počinješ graditi, no u pola puta, ona se premišlja i stagnira sa svojim neodlučnostima. Znači, hrabrost nije uvjetovana, ali je principjelna i moralna. Neugodno je kada je tako i kada ona brani reakciju. Pretenciozno razotkriva erekciju bijesa, a ona, kao majka hrabrosti, odgaja svoje klonirano čudovište onako kao što joj nalaže svjetlost, zrak i nedoumica.

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting



Mudrost ne graniči sa ludošću, no genijalnost je ta koja slama kriterije i prenosi obilježja, ona genetska. Sa ludog na manje ludog, sa manje ludog na budalu, a sa budale na genijalca. Redosljed je nepoznat. Ali postoji, jer mora postojati. Ni jedan sin nije nikada zasjenio oca u genijalnosti. I neće. Valja samo razlikovati genijalnosti, jer su itekako one strogo povezane individue što prepariraju duševno stanje u nešto, nama smrtnicima - genijalno.

Photobucket - Video and Image Hosting



Ili, suprotno drugačije od kazualnog.





Post je objavljen 27.03.2007. u 20:42 sati.