Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

Hrvatski kipar u Žitištu izrađuje spomenik 'Rockyju'

Image Hosted by ImageShack.us

SUBOTICA - Iako po svemu različiti, američki grad Philadelphia i banatsko mjesto Žitište imat će nešto zajedničko - spomenik Rockyju, liku iz istoimenog američkog filmskog hita koji glumi Silvester Stalone.

Novosadski "Građanski list" objavio je u utorak da je tijekom vikenda počelo podizanje skulpture u središtu Žitišta koju, po "obrascu američkog kipara Thomasa Schomberga", radi hrvatski umjetnik Boris Staparac.

"On će u Banatu provesti oko 90 dana koliko će mu biti potrebno da izradi skulpturu koja će biti vjerna kopija originalnog spomenika Rockyju u Philadelphiji", prenosi list, navodeći da će skulptura biti visoka 260 centimetara i teška tonu.

Na ideju da se u Žitištu podigne spomenik liku iz poznatog filmskog hita došlo je nekoliko žitelja ovoga mjesta poslije gledanja najnovijeg filma o "Rockyju". Oni, kako prenosi GL, podsjećaju na činjenicu da je i sam Rocky u prvom filmu bio anonimni boksač u velikim problemima, ali da ih je prevladao i postao heroj. Inicijatori tog pothvata kažu da će biti zadovoljni ako se Žitište "makar malo razvije i ako ljudima u Srbiji ne bude više asocijacija na poplave i zaraze".

Ovo je mjesto u srednjem Banatu, u Vojvodini, prije dvije godine bilo pogođeno velikim poplavama u kojima je srušeno na stotinu kuća, stanovništvo je bilo evakuirano, a zbog velikog broja uginulih životinja pojavile su se zarazne bolesti.


Post je objavljen 27.03.2007. u 17:14 sati.