Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rakijajezakon

Marketing

Microsoft vs. General Motors

Ovo vam je jedna od anegdota današnjice... Svi koji volite kompjutere više od svog života, nemojte čitati dalje... (I jebe mu mater, daj si nađite život!!!)

Da pređem na stvar... Na ne tako davnom sajmu kompjuterske tehnoligije (COMDEX) Naš dragi DeBill Geates je usporedio Microsoft i tvrtku General Motors i izjavio je:

"Da je General Motors držao korak sa razvojem tehnologije kao što je računalna industrija to radila, sada bismo vozili automobile po cjeni od 25$, koji bi za galon (približno 4 litre) goriva prelazili 1000 milja (oko 1600 kilometara)."

Kao odgovor na tu izjavu, General Motors izdao je izhavu za novinare koja glasi:

"Da je General Motors razvijao tehnologiju kao Microsoft, svi bismo vozili automobile sa sljedećim karakteristikama:

1. Bez apsolutno ikakvog razloga, auto bi se slupao dva puta dnevno.

2. Svaki put kada se ofarbaju linije na putu, morali bismo kupiti novi auto.

3. Povremeno bi Vaš auto jednostavno crkao na autoputu, bez ikakvog razloga. Morali biste stati sa strane, zatvoriti sve prozore, ugasiti auto, izaći iz njega, ponovo ući, upaliti auto i ponovo otvorite sve prozore prije nego što biste mogli da nastavite dalje. Iz nekog razloga, ovo biste prihvatali kao normalni dio putovanja.

4. Povremeno, izvođenje nekog manevra kao što je skretanje u lijevo, prouzrokovalo bi da vam se auto ugasi i odbije da se ponovo upali, u tom slučaju biste morali ponovo instalirati motor.

5. Macintoash (valjda se tako piše... čitaj Mekintoš) bi napravio auto koji se napaja solarnom energijom, koji je pouzdan, pet puta brži i dvostruko jednostavniji za vožnju - ali bi se mogao voziti na samo 5% puteva.

6. Lampice upozorenja za ulje, temperaturu vode, i alternator bi sve bile zamenjene jednim svijetlom upozorenja na kojem bi pisalo "This car has performed an illegal operation!".

7. Sistem za izbacivanje zračnih jastuka bi pitao: "Are you sure?" prije izbacivanja.

8. Povremeno, bez ikakvog razloga, vaš auto bi se sam zaključao i odbio vas pustiti da uđete, sve dok istovremeno ne pritisnete bravu, okrenete ključ i uhvatite se za radio antenu.

9. Svaki put kada se pojavi novi auto, kupci bi morali ponovo učiti voziti, jer nijedna od kontrola ne bi radila na isti način kao na starim automobilima.

10. Morali biste pritisnuti dugme "Start" da biste ugasili motor."


Eto... lijepe li izjave ;)


Pa tako mu i treba kada ide uspoređivati nekakve kompjutere, koji su najgori izum ikada i nešto kao automobil. da je riječ o motoru, jš bi i više popizdio, ali ovako, malo mi je lakše. ;)


Još puno takvih stvari možete naći na stranici www.ergarac.com, na kojoj radim i ja. Posjetite i uživajte.

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

Post je objavljen 24.03.2007. u 16:10 sati.