Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svestomladivole

Marketing

PEPELJARE SA MALIM UTORIMA

Kao što svi vrlo dobro znamo, postoje pepeljare.
Jel istina? Istina je.
Ako smo dublje u tim vodama, poznamo i da postoje više vrsti pepeljara, no ne možemo ih generalizirat ili žanrirati, te slagati u neke skupine, kao što je to slučaj sa nekim drugim predmetima, ili stanjima svijesti. Dakle, pepeljare su, kao i svi naši dragi kolege, pa i ljudi oko nas, otišle k vragu.





Znate li o čemu govorim? Shvaćate li me? Dobro, izdao me naslov samog posta, jelte...
Znači, vrlo je vjerojatno da su oni što proizvode pepeljare - travaši, ili moderno rečeno, jointaši. Zašto? E pa zato, što normalna cigareta (pod time smatram proizvođače duhanskih proizvoda namjenjenih za osobe starije od osamnaest godina) ne stane u ovaj malecki utor, predviđen naravno za isti proizvod - cigaru. Znanstveno je dokazano da u utor stane škija, a cigaretu valja nagurati do te mjere da se ona zgrči. Duhanski proizvodi su oni proizvodi kojima je osnovni, ali i sporedni suplement duhan. Duhan je zeljasta biljka čiji se osušeni listovi prerađuju u cigarete, cigare, za lule kao i duhan za žvakanje. Znači, primjenom ovakvih "usko-utroskih" pepeljara, onemogućuje nam se konzumiranje duhana u onom obliku koji je najčešći, čime dolazi do zakonskih mjera i propisa.
Mjere i propisi postoje gotovo u svim granama naših života, počevši od bolnice, rodilišta, vrtića i jaslica, pa sve do groba, grobnice i mise zadušnice (ovo zadnje nije standardizirano), no to je samo naizgled tako, jer kao što možemo vidjeti, ne postoje unaprijed određene standardizirane mjere za "konzumente duhana" i njihovih preparata što može doista ugroziti život čovjeka i to na nekoliko načina:

Prvo i osnovno

- Psihička bol nekada može izazvati stanje šoka koje je mjerivo sa shizo-napadajima, te iz toga proizlazi niz raznih poteškoća u razvoju.
- Požar
- Poplava
- Meteroološke nepogode
- Sniježne lavine

Drugo i malo manje osnovno

- Napadaji bijesa
- Napadaji depresije
- Napadaji ostali

Jer kako... kako može čovjek biti normalan kad nemože kulturno i regulativno "zataknuti" svoju cigaru u taj utor kojeg je dragi Bog upravo zato i stvorio.

STANDARDIZIRANA REGULATIVA ZA PEPELJARE
1. Pepeljara mora sadržavati najmanje dva utora za "utravanje" cigarete.
1.1. svaki utor mora odgovarati promjeru standardnih oblika cigarete (proizvođači Marlboro, WalterWolf, Drina i sl...)
2. Pepeljara može biti sljedećih oblika:
- kružna, pravokutna, eliptična, kvadratna.
2.1. strogo je zabranjeno da pepeljara bude piramidnog ili trokutastog oblika, te svakog onog oblika koji bi na bilo koji način ugrozio svakodnevnu primjenu ovog "sredstva".
3. Svaka pepeljara mora biti izrađena od:
- stakla, porculana, keramike ili tamne gline, a strogo je zabranjeno proizvoditi ili izrađivati (osim kućnih radinosti) pepeljare od kartona, zapaljivog drveta, plastične boce (ukoliko nije do polovice volumena ispunjena tekućinom).
3.1. Tekućina koju pepeljara može sadržavati je strogo propisana i određena, a pod tim se smatra da je upotreba svake ostale tekućine zakonom kažnjivo.
- Tekućine: voda izvorska, voda destilirana, sok od višnje (sirup), cedevita (u kombinaciji s vodom, ne suha!!), mlijeko (ne u prahu!!), piva (Ožujsko, ne Karlovačko jer sadrži razne štetne suplemente!!) i slične ne-zapaljive tekućine.
4. Pepeljara mora:
- imati svoje ime ili nadimak (zadan od strane proizvođača ili korisnika)
- svoju boju, koja je fiksna.
- služiti svrsi na način da dobro zadržava pepeo i čikove, te da je lako "istresiva"
- biti otporna na vatru, ugljični dioksid i monoksid, te aceton.
5. Pepeljara ne smije:
- biti žute boje
- sadržavati rasne ili vjerske uvredljive sadržaje
- biti krhka
- lako lomljiva ili neotporna na blaže udarce
6. Pepeljara može:
- biti oslikana
no prema posebnom pravilniku o oslikavanju pepeljara...


Post je objavljen 22.03.2007. u 12:29 sati.