Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Zašto odraz neba... ?

Drago more nade mi je još davnih dana postavila pitanje, tj. našla sam se na njenom popisu onih koji trebaju objasniti naziv bloga i imena u potpisu.

Odraz neba u kapi kiše
Image and video hosting by TinyPic Volim promatrati odraz bilo čega u vodi, bilo da je riječ o lokvi nakon pljuska, rijeci ili moru. Volim gledati u nebo dok je plavo, ili navečer ljubičasto crveno, ili sivo s oblacima koje se uzdižu poput svilenih zastora ili kada su bijeli kumulusi, cirusi, stratusi. Volim kapi jutra na listovima cvijeća, krošnji drveća, na prozoru, na dlanu. Volim kišu. Ljetnu od koje se ne stignem skloniti a kada i pronađem zaklon opet sunce sja, ili onu dosadnu jesenju zbog koje ne izlazim van osim kada moram. Volim zaspati uz zvuk kiše na krovovima i na prozoru nošenu vjetrom.
I onda kada se sve spoji u maloj kapi se može ogledati veliko nebo. U srcu čovjekovom se odražava Dobro Lice onoga koji je stvorio sve dane, sve kapi kiše, i poznaje putove kojima plove oblaci neba.

Mirta
Image and video hosting by TinyPicJedno od najljepših imena koja znam. I jedna od prvih pjesama koje sam učila pjevati u zboru u koji sam došla nakon obraćenja i hoda za Bogom, bila je pjesma uglazbljena po riječima proroka Izaije. Zavoljela sam te riječi i vrlo brzo ih dobro upamtila. Izaija govori o radosnim ljudima koji nose mir, i stablima koja od radosti plješću a umjesto koprive raste mirta. Pronašla sam nešto što je odjednom postalo nešto moje. Iz tuge u radost, iz besmisla ulazak u mir, i mirta tamo gdje je nekada bila kopriva, nada tamo gdje je nekada bila težina dana. (Izaija 55,12-13 )

update// pitanje o objašnjenju naziva bloga i potpisa proslijeđujem:
amaely Anna andjel Sanja Dvocvijet kontakt

Naravno, ako žele. :)
I da, dok ovo pišem pijem čaj od koprive. :)


Post je objavljen 21.03.2007. u 23:00 sati.