Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/deathinlife

Marketing

EOSTRE

- Proljetni ekvinocij naziva se još i Ostara ili Eostre, a slavi se 21. ožujka. Irci ga slave kao Dan sv. Patrika. Količina svjetlosti i tame sada je savršeno izbalansirana. Mladi Bog je u naponu svoje snage, a Božica je u svom aspektu Djeve i prikazuje se s košarom punom jaja. Nju prati zec, koji je simbol mladog Boga. Bog i Božica slave tajno vjenčanje i konzumaciju braka, pri čemu Božica začinje i postaje Velika Majka.

Image Hosted by ImageShack.us

- Ovo je svetkovina vatre, svijetlosti i plodnosti posvećena saksonskom bogu proljeća Ostari, odnosno Eostari. Boje se jaja koja su simbol života i pripremaju se sve vrste jela od jaja. Ovo je vrijeme za magiju kojom ćemo ukloniti sve nepravilnosti iz naših života. Slavi se novi život i rast, a najbitnija boja je zelena, jer ona predstavlja boju biljaka koje niču. Kuća se ukrašava proljetnim cvijećem i biljnim izdancima. Nosi se odjeća zelene boje. Ako se pripremate na neki novi projekt, ovo je najbolje vrijeme za to.

Image Hosted by ImageShack.us

- Kršćanstvo je usvojilo slavljenje ove svetkovine kao vlastitu svetkovinu Uskrs.

- Na ovaj dan jede se hrana spravljena od zelenog bilja, mliječni proizvodi, dobro je grickati sjemenke, poput bundevinih koštica ili suncokretovih sjemenki. Od bilja se za ovaj dan vežu: narcisi, ljubičice, irisi, borovnica, božur, te sve drugo proljetno cvijeće. Na obredima se pale jaki cvijetni mirisi poput: ruže, jasmina i jagode, a jaspis je kamen koji je dobro koristiti za vrijeme obreda. U ovo je doba dobro odlučiti se za dugu šetnju šumom i osjetiti promjene u prirodi, povezati se s promjenama i buđenjem života u Božici.

Happy Eostre!

Post je objavljen 21.03.2007. u 17:04 sati.