Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/varuker

Marketing

POTOMCI

Godine 1981. četiri tvrdokorna momka iz Stoke on Trenta izdali su svoj 12'' ep 'Why?'... iste godine dočepala su ga se četiri pankera iz Göteborga i reki ajmo i mi napravit bend... e da i svirali bumo baš ovako...ma kurac...svirat čemo brže!
bend su nazvali Anti-Cimex.
Te iste godine snimili su jedan demo sa 14 stvari među kojima su, uz par obrada Discharge-a, bile i Svaveldioxid, Heroindöd, Drömmusik i Anti-Cimex koje će se nači na njihovom prvom ep-u 'Anarkist Attack'. U to vrijeme u bendu su bili Nillen -vokal, Jonsson -bas, Jocke -gitara i Charlie -bubanj a sve stvari su bile na švedskom.
Sljedeće godine šutnuli su Nillena iz benda pa je Jonsson preuzel mikrofon a novi lik Conrad došo je na bas i u toj postavi su snimili drugi ep 'Raped Ass'. Inače taj baja Jonsson je u isto vrijeme svirao gitaru i u legendarnim Skitslickersima.
Nihov sljedeći ep 'Victims of a Bomb Raid' iz 1983. god zaokružio je tu njihovu 'ranu fazu' po kojoj su i poznati. Pošto nisam odma to napisao a trebalo bi reći da su Anti-Cimex usprkos šturoj diskografiji jedan od najutjecajnijih d-beat hardcore bendova na svijetu i ova prva tri njihova ep-ja smatraju se klasicima žanra. Osim što su bili prvi takav bend izvan Britanije u tu muziku su unijeli dodatnu brzinu, žestinu i krljavu produkciju što je tada bilo u skladu s njihovim mogućnostima ali su taj način sviranja kasnije namjerno kopirali mnogi drugi bendovi (posebno oni japanski; Disclose npr)
Sljedeče tri godine svirali su posvuda a bili su i na touru po Britaniji i svirali sa Discharge. 1986. snimili su mini lp 'Criminal Trap' i raspali se kad je gitarist Jocke otišo iz benda.
Godine 1990 opet su se okupili a Jockeovo mjesto preuzeo je Cliff iz Moderat Likvidationa i odma su snimili prvi pravi lp album 'Absolut Country of Sweden'. Zvuk im se dosta promjenio u smislu da su stvari bile dosta sporije a neke su trajale i po 4 minute pa ih je rulja uspoređivala sa Motorheadom. U sljedeće tri godine izdali su još 2 live albuma 'Made in Sweden' i 'Fucked in Finland' i jedan lp 'Scandinavian Jawbreaker' i definitivno se raspali.
Ekipa iz benda je ipak ostala aktivna i već iste godine Cliff je osnovao Driller Killer a Jonsson Wolfpack (kasnije Wolfbrigade).

evo vam muzike
Cries of Pain sa 'Raped Ass' ep-a ; ovo nije spot nego neki slajd ali stvar je jebena


lajv iz engleske 1986, jeben video ak imate živaca čekati dok prođe uvod


Post je objavljen 21.03.2007. u 13:39 sati.