Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuzushi

Marketing

Ljupkosti žena ti je ime

Ovaj post je nastao kao pozitivna reakcija na Kinkyin post o muškarcima i služi zapravo kao iscrpni komentar i o njenom postu a iznosim svoj muški pogled na žene.

Počinjem sa rečenicom iz originalnog komentara a to je borba žena za ravnopravnost (da zvuči kao da se sprema rat) i strujama žena koje ne samo da traže jednaka prava nego bi vjerojatno htjele i da muškarci budu potlačeni pa da vide kako je njima bilo?!? (premda je rijetko koja rođena prije nego što su imale pravo glasa na izborima (inače u Europi su žene dobile pravo glasa tek 1867. godine i to u Švedskoj i trebalo je više od 50 godina da to usvoje i ostale zemlje u europi. S time da na istoku, u africi i aziji još ima predjela gdje se žena kupuje za par koza ili ovaca..

A i zašto bi žene morale biti jednake muškarcima baš u svemu? Evo nekoliko stvari zbog kojima žene ipak ne bi trebale težiti.

1. Žena u ratu? Po blatnjavim rovovima sa puškom i spremna da ubije? Pa tko bi to želio, muškarci su oduvijek tu da se bore, svaka čast Amazonkama.
2. Žena kakvo god prekrasno biće bila ipak nije za teške fizičke poslove, i ja se jednostavno ne bi mogao pomiriti da ja recimo radim u dućanu a moja žena da kopa kanale???
Jer ako baš idu na popunu ravnopravnost i to su dijelovi te ravnopravnosti, a s druge strane koliko god željele ravnopravnost vole kad im dečko otvori vrata, kad hoda na prometnoj strani ceste, kad drži kišobran i sl. i puno puta to znaju lukavo spomenuti…
Plus što se niti jedna nikad nije bunila što u teretani nisu ravnopravne i imaju 50kn jeftiniju članarinu i sl.

Muškarci će se složiti sa mnom da iako volimo samostalne i sposobne žene, najbolje se osjećamo kad možemo nešto napraviti za njih, popraviti bicikl, reinstalirati komp, odvući škrinju na 8 kat bez lifta, zapaliti vatru, ubiti sabljozubog tigra i napraviti joj ogrlicu od njegovih zubi i sl.
Znači Vaša plahost i krhkost muškarca čine nebrojeno puta hrabrijim sposobnijim i odvažnijim. Želite li pravog MACHO muškarca učinite da on misli da ne možete bez njega.

Žene i seks? Hmm, naravno da nam se nije teško potruditi oko vas i širiti paunovo perje ubiti već spomenutog tigra, jedino što to ponekad predugo traje, koji put ženska inicijativa čuda radi…


Žene i trudnoća?
Kako je ono išlo?
«Trudnoći tvojoj muke ću umnožiti,
u mukama djecu ćeš rađati,
žudnja će te mužu tjerati
a on će gospodariti nad tobom»
Post 3-16

Ali između redaka ovdje se može zaključiti da iako po Bibliji potčinjena nikako manje vrijedna, nego vidio je Bog da žena može muškarca na sve nagovoriti pa da je malo zauzda. Nažalost muškarci ovdje ispadaju i kao dobronamjerne naivčine… Adam jednom reče: «Ali ne smijemo jesti s tog drveta možemo umrijeti» a Eva odgovara: «ma šta ti znaš, rekla sam ti da šutiš i jedeš»

O kućanskim poslovima i urednosti neću previše pisati jer postoji krasna serija ne tv-u «odred za čistoću» glavni likovi uglavnom žene, rekao bi samo da je tu stanje pola pola…

A što se tiče nevjernih žena, ili muškaraca, tu se slažem sa K. da to ovisi o moralu osobe bila ona muško ili žensko.

Nasilje u kući, pa iako u ovim našim krajevima se jako puno počelo pričati o nasilnim muškarcima nitko ne priča o istim takvim ženama.. Znam nekoliko daljih susjeda čiji muževi su jako poslušni i moraju takvi biti jer inače dobe batina, kleče na kukuruzi ili što ja znam čime sve žene mogu terorizirati jadne muškarce. Ali nasilja nad muškarcima ima samo se ne zna u kolikom broju jer ipak je muškarcu nemjerljivo teže nazvati plavi telefon (za koji je pitanje dal bi ga i poslušali).

Žene su žene, ljupke, sexy, zanosne, ranjive, odvažne, pametne, sposobne, krhke i upravo takve vas i volimo…

I kako je ono izjavio Tom Cruise u filmu Jerry Maguire: Ti me nadopunjuješ


Post je objavljen 19.03.2007. u 12:34 sati.