Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tutorial

Marketing

Fast Shutdown

Na pocetku samo da kazem da je ovo novinarski naslov i racunalo se nece brze gasiti nego cete vi brze dovesti racunalo u proces gasenja!? ...Napravit cemo shortcut na desktopu.

Dakle ovako:
1. Trenutno se javljam s jednog Webomata(nisam doma) pa nemgu bas tocno opisati postupak...
2. Ovo radi na Windowsima

Na desktopu stisnite desnu tipku misa New > Shortcut. Ime postavite kao Shutdown(moze bilo koje), a kao lokaciju do koje kratica treba doci "shutdown -s -f -t 00" (naravno bez navodnika :)). I to bi trebalo biti to... Ako zelite restartati komp, umjeso -s napisite -r
E, a zasto ovo radi? Shutdown.exe je jedan DOS program smjesten u folderu %systemroot%/system32 ili po delfautu C:/windows/system32. -s -f -t 00 su parametri koje smo postavili programu a znace ovo:
-s - shutdown
-f - zatvara sve aplikacije bez upozorenja
-t 00 - zatvara iste sekunde
Za vise informacija o shutdown-u otvorite komandnu ljusku(DOS) i upisite shutdown /?

Kao sam ja zlocest covjek mogli biste poslusati moje zloceste savjete:
- Na lokaciju shortcuta od nekog programa ili igrice vasih ukucana stavite shutdown -r -f -t 00 i gledajte kako psuju kompjutor ili misle da je dosao virus naughty
- Citajte i dalje moj blog u potrazi za ovako dobrim savjetima :P Sljedeci post: kako ugasiti kompjutor u odredjeno vrijeme(opet koristeci DOS ili jednostavno jedan moj program koji to radi umjesto vas ali mi ga se neda uploadati... mozda stavim source code(napravljen je u Visual Basicu)

Post je objavljen 16.03.2007. u 15:57 sati.