Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

CSI u Rijeci


Pravni_fakultet_Rijeka
U Rijeci će se obučavati CSI istražitelji


Danas sam se privatno našao na svečanom obilježavanju početka rada Poslijediplomskog specijalističkog studija KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE kojeg je organizirao Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Nakon završetka Studija stječu se specijalistička praktična znanja o kriminalističkom istraživanju kao složenoj djelatnosti prikupljanja podataka o kaznenom djelu, počinitelju i žrtvi. U osnovi ta su znanja produbljena i detaljna znanja u području prava, te operativna znanja iz doticajnih izvanpravnih područja koja su neophodna u suvremenom kriminalističkom istraživanju, objedinjena i sustavno povezana u planiranu svrhovitu cjelinu usmjerenu zakonom utvrđenom cilju. Završetkom studija student je osposobljen raditi u najsloženijim predmetima i komunicirati s drugim, posebno inozemnim subjektima kriminalističkog istraživanja. Također može nastaviti istraživati u užem području određenih sadržaja ponuđenih praktikumima. Program posebno ima u vidu potrebu dopunskog obrazovanja i osposobljavanja kriminalističkih istražitelja vodeći računa o vjerojatnim izmjenama kaznenog zakonodavstva.

law.pravri.hr


Ana_Lovrin
Ministrica pravosuđa Ana Lovrin na otvaranju studija za kriminalističke istražitelje


Izmjene ZKP-a o kojima je govorila ministrica Ana Lovrin dati će prostora za zapošljavanje hrvatskih CSI-ovaca. U kaznenim istragama ukida se istražni sudac, a s državnim odvjetnikom koji će voditi istrage raditi će kriminalistički ili sudski istražitelji, ovisno o vrsti slučaja. Dakle, svršeni postdiplomci moći će se zaposliti u policiji, državnom odvjetništvu ili na sudovima.

Davor_Krapac
Prof. dr. sc. Davor Krapac na Pravnom fakultetu u Rijeci


Jedan od predavača biti će i ugledni hrvatski pravni stručnjak, kandidat za suca Ustavnog suda, Davor Krapac. On će predavati kolegij Međunarodna kaznenopravna i policijska suradnja. Pred njim je i još jedan krug procedure za izbor u Ustavni sud: javni poziv, razgovori kandidata s Odborom za Ustav te glasovanje. U prvom krugu dobio je 73 zastupnička glasa, a njegov protukandidat Boris Koketi 26. Krapcu su trebala 77 glasa da bi bio izabran, ali kako se neki zastupnici HNS-a nisu pojavili na sjednici, čitava će se procedura ponoviti.



Post je objavljen 10.03.2007. u 17:50 sati.